Vispannetje met zeewolf en waterkers
Vispannetje met zeewolf en waterkers

Vispannetje met zeewolf en waterkers

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2782 kj
Energie 665 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 57.2 g
Suiker 4.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 36.5 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de vis in hapklare stukken. Snij de champignons in 4 en snij de blaadjes van de waterkers. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Breng intussen de visfond met 2 dl water aan de kook in een brede pan (met deksel) en leg er de stukken vis naast elkaar in. Dek af en laat op een zacht vuur ± 5 min. garen.

  5. Smelt de boter in een pan en stoof de sjalotten glazig. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en druppel er het citroensap over. Laat 5 min. stoven.

  6. Voeg de zure room en 1,5 dl van het kookvocht van de vis toe aan de champignons. Laat 2 min. goed doorkoken.

  7. Voeg ook de diepgevroren zeevruchtencocktail en de waterkers toe en laat opwarmen. Voeg de rode pesto toe en kruid met cayennepeper, peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra citroensap toe.

  8. Schep de zeevruchtencocktail met waterkers in diepe borden en schik er de stukken vis op. Serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de vis in hapklare stukken. Snij de champignons in 4 en snij de blaadjes van de waterkers. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Breng intussen de visfond met 2 dl water aan de kook in een brede pan (met deksel) en leg er de stukken vis naast elkaar in. Dek af en laat op een zacht vuur ± 5 min. garen.

  5. Smelt de boter in een pan en stoof de sjalotten glazig. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en druppel er het citroensap over. Laat 5 min. stoven.

  6. Voeg de zure room en 1,5 dl van het kookvocht van de vis toe aan de champignons. Laat 2 min. goed doorkoken.

  7. Voeg ook de diepgevroren zeevruchtencocktail en de waterkers toe en laat opwarmen. Voeg de rode pesto toe en kruid met cayennepeper, peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra citroensap toe.

  8. Schep de zeevruchtencocktail met waterkers in diepe borden en schik er de stukken vis op. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2782 kj
Energie 665 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 57.2 g
Suiker 4.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 36.5 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Clos de la Chapelle 'Prestige' Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal