- Bewaar

- Bewaar
Visrolletjes met groentepakketjes
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Droge witte loirewijn die gedurende enige tijd heeft gerijpt op zijn fijn bezinksel (sur lie). Geurt lekker fruitig en bezit een prikkelende, heel verfrissende smaak. Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Aangenaam fruitige witte wijn gemaakt van colombard- en chardonnaydruiven: fris, nerveus en smaakvol.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren garnalen volledig ontdooien en dep goed droog. Zet koel weg.
-
Laat de vellen bladerdeeg ont-dooien. Rol ze in de lengte uit. Snij uit elk vel 2 stukken van 10 cm op 6 cm. Leg 4 stukken in een ovenschotel.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Hak de champignons en de sjalot fijn.
-
Klop de eidooiers los met de lichte room.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (25 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de sjalot en de prei even. Doe er de champignons bij en kruid met peper en zout. Laat 10 min. op een zacht vuur bakken en roer geregeld om. Zorg dat al het vocht verdampt.
-
Verdeel de gebakken groenten over het midden van de 4 stukken bladerdeeg in de ovenschotel (blijf ± 1 cm van de boord). Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en dek af met een stukje bladerdeeg. Druk de randen aan. Dek af met huishoud-folie en zet minstens 1 u op een koele plaats.
-
Strijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes in met de rest van het losgeklopte ei en zet terug op een koele plaats.
-
Bereid de saus: giet 2 dl visfond en de sherry in een steelpan en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper, zout en dragon. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (30 à 35 min.)
-
Schik de diepgevroren hondstongrolletjes in een beboterde ovenschotel. Kruid met peper en zout en overgiet met de rest van de visfond.
-
Dek de schotel af en schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Zet er na 10 min. de bladerdeegpakketjes bij voor de laatste 20 à 25 min. van de baktijd.
-
Breng ondertussen de saus aan de kook. Haal van het vuur en voeg het mengsel van room en eidooiers toe. Warm op een matig vuur op om de saus goed te binden, zonder te laten koken.
-
Afwerking:
-
Schik een bladerdeegpakketje en een hondstongrolletje op elk bord. Verdeel de saus errond en versier met de garnalen.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Droge witte loirewijn die gedurende enige tijd heeft gerijpt op zijn fijn bezinksel (sur lie). Geurt lekker fruitig en bezit een prikkelende, heel verfrissende smaak. Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Aangenaam fruitige witte wijn gemaakt van colombard- en chardonnaydruiven: fris, nerveus en smaakvol.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren garnalen volledig ontdooien en dep goed droog. Zet koel weg.
-
Laat de vellen bladerdeeg ont-dooien. Rol ze in de lengte uit. Snij uit elk vel 2 stukken van 10 cm op 6 cm. Leg 4 stukken in een ovenschotel.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Hak de champignons en de sjalot fijn.
-
Klop de eidooiers los met de lichte room.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (25 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de sjalot en de prei even. Doe er de champignons bij en kruid met peper en zout. Laat 10 min. op een zacht vuur bakken en roer geregeld om. Zorg dat al het vocht verdampt.
-
Verdeel de gebakken groenten over het midden van de 4 stukken bladerdeeg in de ovenschotel (blijf ± 1 cm van de boord). Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en dek af met een stukje bladerdeeg. Druk de randen aan. Dek af met huishoud-folie en zet minstens 1 u op een koele plaats.
-
Strijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes in met de rest van het losgeklopte ei en zet terug op een koele plaats.
-
Bereid de saus: giet 2 dl visfond en de sherry in een steelpan en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper, zout en dragon. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (30 à 35 min.)
-
Schik de diepgevroren hondstongrolletjes in een beboterde ovenschotel. Kruid met peper en zout en overgiet met de rest van de visfond.
-
Dek de schotel af en schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Zet er na 10 min. de bladerdeegpakketjes bij voor de laatste 20 à 25 min. van de baktijd.
-
Breng ondertussen de saus aan de kook. Haal van het vuur en voeg het mengsel van room en eidooiers toe. Warm op een matig vuur op om de saus goed te binden, zonder te laten koken.
-
Afwerking:
-
Schik een bladerdeegpakketje en een hondstongrolletje op elk bord. Verdeel de saus errond en versier met de garnalen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Droge witte loirewijn die gedurende enige tijd heeft gerijpt op zijn fijn bezinksel (sur lie). Geurt lekker fruitig en bezit een prikkelende, heel verfrissende smaak. Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Aangenaam fruitige witte wijn gemaakt van colombard- en chardonnaydruiven: fris, nerveus en smaakvol.