Vissersboot gevuld met groentereepjes en puree
Vissersboot gevuld met groentereepjes en puree

Vissersboot gevuld met groentereepjes en puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 47.8 g
Eiwit 39.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij elke filet in 2.

  4. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  5. Rasp de parmezaan en meng met het paneermeel.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 1 eetl. boter en de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt intussen 1/2 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes ± 5 min. Kruid goed met peper en zout. Giet eventueel overtollig vocht af.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en leg er de stukken vis in. Kruid met peper en zout. Verdeel er de groentereepjes over.

  11. Verdeel de aardappelpuree over de groentereepjes en bestrooi met de mengeling van paneermeel en parmezaan. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.

  12. Zet de ovenschotel ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak deze ovenschotel de dag voordien klaar en zet hem op het moment zelf ± 40 min. in de voorverwarmde oven. _x001E_Nog groentereepjes over? Gebruik ze in een quiche of verwerk ze in een Spaanse tortilla of in soep.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij elke filet in 2.

  4. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  5. Rasp de parmezaan en meng met het paneermeel.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 1 eetl. boter en de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt intussen 1/2 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes ± 5 min. Kruid goed met peper en zout. Giet eventueel overtollig vocht af.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en leg er de stukken vis in. Kruid met peper en zout. Verdeel er de groentereepjes over.

  11. Verdeel de aardappelpuree over de groentereepjes en bestrooi met de mengeling van paneermeel en parmezaan. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.

  12. Zet de ovenschotel ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak deze ovenschotel de dag voordien klaar en zet hem op het moment zelf ± 40 min. in de voorverwarmde oven. _x001E_Nog groentereepjes over? Gebruik ze in een quiche of verwerk ze in een Spaanse tortilla of in soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 47.8 g
Eiwit 39.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal