- Bewaar

- Bewaar
Visserspotje
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de groenten voor de bouillon in grove stukken. Breng 1 L water aan de kook samen met de ingrediënten van de bouillon. Laat 10 min. sudderen.
-
Breek intussen grotere lomfilets in 2.
-
Snij diepgevroren asperges in stukken. Schil verse asperges eerst met een dunschiller en snij daarna in stukken.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken lomfilet en de zalmsteaks in de kokende bouillon en laat op een zacht vuur 10 min. gaar worden. Schep de vis uit de bouillon en snij in blokjes. Giet de bouillon door een zeef en zet opzij.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de (diepgevroren) asperge stukjes 5 à 10 min. al roerend op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte).
-
Smelt 4 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Leng al roerend aan met de gezeefde bouillon en laat zachtjes koken tot u een mooi gebonden saus hebt.
-
Giet er de room bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Klop de eidooier los in een kopje en roer onder de saus.
-
Voeg de diepgevroren spinazie, de gestoofde asperge stukjes en de blokjes vis toe. Warm nog even op, maar laat niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Schep het visserspotje in diepe borden en dien op met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de groenten voor de bouillon in grove stukken. Breng 1 L water aan de kook samen met de ingrediënten van de bouillon. Laat 10 min. sudderen.
-
Breek intussen grotere lomfilets in 2.
-
Snij diepgevroren asperges in stukken. Schil verse asperges eerst met een dunschiller en snij daarna in stukken.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken lomfilet en de zalmsteaks in de kokende bouillon en laat op een zacht vuur 10 min. gaar worden. Schep de vis uit de bouillon en snij in blokjes. Giet de bouillon door een zeef en zet opzij.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de (diepgevroren) asperge stukjes 5 à 10 min. al roerend op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte).
-
Smelt 4 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Leng al roerend aan met de gezeefde bouillon en laat zachtjes koken tot u een mooi gebonden saus hebt.
-
Giet er de room bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Klop de eidooier los in een kopje en roer onder de saus.
-
Voeg de diepgevroren spinazie, de gestoofde asperge stukjes en de blokjes vis toe. Warm nog even op, maar laat niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Schep het visserspotje in diepe borden en dien op met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc