Vissoep met courgette, limoen en rijstvermicelli
Vissoep met courgette, limoen en rijstvermicelli

Vissoep met courgette, limoen en rijstvermicelli

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 37.2 g
Eiwit 29.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de stukjes vis volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de prei en de ui in fijne ringen.

  6. Hak de gember fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Breng de visbouillon aan de kook samen met de stukkencourgette, prei en ui, de gember en het pepertje. Laat 15 min.koken.

  10. Pers de limoen en voeg het sap toe aan de visbouillon, samen met de vissaus, peper en een beetje zout.

  11. Roer de rijstvermicelli onder de soep en schik er de stukjes vis op. Laat nog 3 à 4 min. sudderen net onder het kookpunt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de stukjes vis volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de prei en de ui in fijne ringen.

  6. Hak de gember fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Breng de visbouillon aan de kook samen met de stukkencourgette, prei en ui, de gember en het pepertje. Laat 15 min.koken.

  10. Pers de limoen en voeg het sap toe aan de visbouillon, samen met de vissaus, peper en een beetje zout.

  11. Roer de rijstvermicelli onder de soep en schik er de stukjes vis op. Laat nog 3 à 4 min. sudderen net onder het kookpunt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 37.2 g
Eiwit 29.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. 'La Tuilerie'

Bekijk het recept digitaal