Visvinkje met spinaziecrème
Visvinkje met spinaziecrème

Visvinkje met spinaziecrème

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 39.8 g
Eiwit 32.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de visvinkjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Smelt ondertussen de boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de visvinkjes 8 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Laat nog 12 min. sudderen op een zacht vuur en draai de vis regelmatig om. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Doe de spinazieblaadjes en de diepgevroren courgetteschijven in een kookpot en voeg 1 dl water toe. Laat 7 min. onafgedekt koken op een matig vuur tot de spinazie geslonken is. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbranden te vermijden. Giet af en haal uit de kookpot.

  9. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en bak het diepgevroren knoflook glazig. Voeg de groenten, de ricotta en de diepgevroren peterselie toe. Mix alles en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Doe de spinaziecrème in diepe borden en leg er een visvinkje op. Serveer met de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de visvinkjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Smelt ondertussen de boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de visvinkjes 8 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Laat nog 12 min. sudderen op een zacht vuur en draai de vis regelmatig om. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Doe de spinazieblaadjes en de diepgevroren courgetteschijven in een kookpot en voeg 1 dl water toe. Laat 7 min. onafgedekt koken op een matig vuur tot de spinazie geslonken is. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbranden te vermijden. Giet af en haal uit de kookpot.

  9. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en bak het diepgevroren knoflook glazig. Voeg de groenten, de ricotta en de diepgevroren peterselie toe. Mix alles en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Doe de spinaziecrème in diepe borden en leg er een visvinkje op. Serveer met de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 39.8 g
Eiwit 32.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Tormentoso Chenin Blanc Cellar Selection Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal