Vlaamse pot-au-feu
Vlaamse pot-au-feu

Vlaamse pot-au-feu

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 60.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Breng het abdijbier tot aan het kookpunt en voeg het stoofvlees toe. Kruid met de tijm, de laurier, peper en zout. Dek af en laat 1 u. 30 min. sudderen. Schep af en toe het schuim weg met een schuimspaan.

  5. Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren schorseneren en de spruitjes toe.

  6. Laat nog 15 à 30 min. sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn. Zet koel weg.

  7. De dag zelf
  8. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Bind naar smaak met instantsausbinder. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met natuuraardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Breng het abdijbier tot aan het kookpunt en voeg het stoofvlees toe. Kruid met de tijm, de laurier, peper en zout. Dek af en laat 1 u. 30 min. sudderen. Schep af en toe het schuim weg met een schuimspaan.

  5. Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren schorseneren en de spruitjes toe.

  6. Laat nog 15 à 30 min. sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn. Zet koel weg.

  7. De dag zelf
  8. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Bind naar smaak met instantsausbinder. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 60.5 g

Bekijk het recept digitaal