Vleesbrood met kriekenhart
Vleesbrood met kriekenhart

Vleesbrood met kriekenhart

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kcal
Vet 47.7 g
Koolhydraat 64.4 g
Eiwit 46.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kneed het gehakt samen met de eieren en het paneermeel. Kruid met peper en zout.

  3. Rol het gehakt tot een rechthoekige lap van 2 cm dik. Schik de uitgelekte krieken in het midden en vouw het gehakt aan alle kanten dicht, zodat de krieken in het midden van het vleesbrood zitten.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Schik het vleesbrood in een ovenschaal en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  8. Verlaag de oventemperatuur tot 140 °C en laat nog 30 min. verder bakken.

  9. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Giet er de gevogeltefond en het bier bij en voeg het bouillonblokje en de aalbessengelei toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer er de lichte room onder en kruid met peper en zout. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vleesbrood in sneden en serveer met de kriekenbiersaus en kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kneed het gehakt samen met de eieren en het paneermeel. Kruid met peper en zout.

  3. Rol het gehakt tot een rechthoekige lap van 2 cm dik. Schik de uitgelekte krieken in het midden en vouw het gehakt aan alle kanten dicht, zodat de krieken in het midden van het vleesbrood zitten.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Schik het vleesbrood in een ovenschaal en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  8. Verlaag de oventemperatuur tot 140 °C en laat nog 30 min. verder bakken.

  9. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Giet er de gevogeltefond en het bier bij en voeg het bouillonblokje en de aalbessengelei toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer er de lichte room onder en kruid met peper en zout. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vleesbrood in sneden en serveer met de kriekenbiersaus en kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kcal
Vet 47.7 g
Koolhydraat 64.4 g
Eiwit 46.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Wijn Côtes du Rhône Villages A.O.P. Les Hauts Rocs - Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal