- Bewaar

- Bewaar
Vleesbrood met mozzarella en groenekool
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng intussen het ei en het paneermeel onder het varkensgehakt en breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de mozzarella doormidden en doe het gehakt in 1 geheel rondom de 2 helften zodat de mozzarella verdeeld is over de hele vleeskoek. Druk goed aan en schik het vleesbrood in een ovenschotel. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de groenekool in heel fijne reepjes en kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de reepjes groenekool 5 min. al roerend. Overgiet met de kippenbouillon en laat op een zacht vuur nog 10 min. verder garen. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de groenekool onder.
-
Afwerking:
-
Snij het vleesbrood in sneden en verdeel samen met de groenekoolpasta over de borden. Lepel eventueel wat braadvocht over het vleesbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng intussen het ei en het paneermeel onder het varkensgehakt en breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de mozzarella doormidden en doe het gehakt in 1 geheel rondom de 2 helften zodat de mozzarella verdeeld is over de hele vleeskoek. Druk goed aan en schik het vleesbrood in een ovenschotel. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de groenekool in heel fijne reepjes en kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de reepjes groenekool 5 min. al roerend. Overgiet met de kippenbouillon en laat op een zacht vuur nog 10 min. verder garen. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de groenekool onder.
-
Afwerking:
-
Snij het vleesbrood in sneden en verdeel samen met de groenekoolpasta over de borden. Lepel eventueel wat braadvocht over het vleesbrood.