Vol-au-veggie met laurette-aardappelen
Vol-au-veggie met laurette-aardappelen

Vol-au-veggie met laurette-aardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 63.2 g
Suiker 12.5 g
Vezel 11 g
Eiwit 25.1 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de peterselie, het bieslook, het knoflook en de sjalot fijn. - Schil de aardappelen en snij in 4 partjes. - Pers de halve citroen. - Snij de wortelen en de selder in blokjes van ± 1 cm. - Laat de tofoe uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. - Scheur de oesterzwammen in stukken van ± 2 cm.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de aardappelen 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  6. Snij intussen het hoedje van de bladerdeegpasteitjes en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Smelt de boter in een kookpot (het liefst met dikke bodem). Voeg de sjalot, het knoflook en de tofoe toe. Kruid met peper, zout en het kerriepoeder en laat 2 min. stoven.

  8. Voeg de wortelen, de selder, de oesterzwammen en de diepgevroren champignonschijfjes toe. Laat nog 5 à 8 min. stoven. Bestrooi met de bloem en meng goed. Voeg de melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng opnieuw aan de kook en roer regelmatig. Dek af en laat 5 à 8 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg eventueel extra bloem toe als de saus niet dik genoeg is.

  9. Voeg het plantaardige roomalternatief toe en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensap en een beetje bieslook en peterselie (laat nog wat over voor de afwerking). Voeg eventueel nog wat kerriepoeder toe naar smaak.

  10. Afwerking:
  11. Vul de bladerdeegpasteitjes met de vol-au-veggie en werk af met de rest van de peterselie en het bieslook. Serveer samen met de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de peterselie, het bieslook, het knoflook en de sjalot fijn. - Schil de aardappelen en snij in 4 partjes. - Pers de halve citroen. - Snij de wortelen en de selder in blokjes van ± 1 cm. - Laat de tofoe uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. - Scheur de oesterzwammen in stukken van ± 2 cm.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de aardappelen 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  6. Snij intussen het hoedje van de bladerdeegpasteitjes en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Smelt de boter in een kookpot (het liefst met dikke bodem). Voeg de sjalot, het knoflook en de tofoe toe. Kruid met peper, zout en het kerriepoeder en laat 2 min. stoven.

  8. Voeg de wortelen, de selder, de oesterzwammen en de diepgevroren champignonschijfjes toe. Laat nog 5 à 8 min. stoven. Bestrooi met de bloem en meng goed. Voeg de melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng opnieuw aan de kook en roer regelmatig. Dek af en laat 5 à 8 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg eventueel extra bloem toe als de saus niet dik genoeg is.

  9. Voeg het plantaardige roomalternatief toe en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensap en een beetje bieslook en peterselie (laat nog wat over voor de afwerking). Voeg eventueel nog wat kerriepoeder toe naar smaak.

  10. Afwerking:
  11. Vul de bladerdeegpasteitjes met de vol-au-veggie en werk af met de rest van de peterselie en het bieslook. Serveer samen met de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 63.2 g
Suiker 12.5 g
Vezel 11 g
Eiwit 25.1 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn La Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal