Vol-au-vent

Vol-au-vent

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 18.3 g
Koolhydraat 24.6 g
Suiker 5.9 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 62.4 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder het vel en de botjes van de gekookte kip en snij het kippenvlees in hapklare stukken.

  4. Meng het gehakt met de eidooier en het paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout en rol tot kleine soepballetjes.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Breng 2 dl kippenbouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de gehaktballetjes toe. Hou de bouillon net onder het kookpunt en laat de balletjes 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven.

  10. Smelt intussen de boter in een grote kookpot en bak de stukjes champignon 3 à 4 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de bloem, roer goed en laat even drogen op het vuur.

  11. Overgiet met 3 dl kippenbouillon en roer goed. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Roer er de room onder.

  12. Voeg de gehaktballetjes en de stukjes kip toe en laat 2 à 3 min. opwarmen op een zacht vuur (laat niet meer koken).

  13. Zet de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de hoedjes uit de bladerdeegpasteitjes en vul de pasteitjes met de vol-au-vent. Zet het hoedje er weer op en verdeel over de borden. Lepel er nog wat saus rond. Werk af met de fijngesnipperde peterselie en dien op met puree of frietjes.

Tip

Liever zonder gluten of lactose? Ontdek dan onze recepten Vol-au-vent (glutenvrij) en Vol-au-vent (lactosevrij) op colruyt.be/lekkerkoken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder het vel en de botjes van de gekookte kip en snij het kippenvlees in hapklare stukken.

  4. Meng het gehakt met de eidooier en het paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout en rol tot kleine soepballetjes.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Breng 2 dl kippenbouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de gehaktballetjes toe. Hou de bouillon net onder het kookpunt en laat de balletjes 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven.

  10. Smelt intussen de boter in een grote kookpot en bak de stukjes champignon 3 à 4 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de bloem, roer goed en laat even drogen op het vuur.

  11. Overgiet met 3 dl kippenbouillon en roer goed. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Roer er de room onder.

  12. Voeg de gehaktballetjes en de stukjes kip toe en laat 2 à 3 min. opwarmen op een zacht vuur (laat niet meer koken).

  13. Zet de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de hoedjes uit de bladerdeegpasteitjes en vul de pasteitjes met de vol-au-vent. Zet het hoedje er weer op en verdeel over de borden. Lepel er nog wat saus rond. Werk af met de fijngesnipperde peterselie en dien op met puree of frietjes.

Tip

Liever zonder gluten of lactose? Ontdek dan onze recepten Vol-au-vent (glutenvrij) en Vol-au-vent (lactosevrij) op colruyt.be/lekkerkoken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 18.3 g
Koolhydraat 24.6 g
Suiker 5.9 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 62.4 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' 2019 Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal