Vol-au-vent met zeevruchten en prei
Vol-au-vent met zeevruchten en prei

Vol-au-vent met zeevruchten en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 36.8 g
Verzadigd vet 22 g
Koolhydraat 67.1 g
Suiker 15.8 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 32 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Snij de preien in fijne ringen.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Roer de eidooier en de room los met een vork.

  7. Pers de citroen.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak het knoflook en de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en blus met de helft van het citroensap.

  12. Smelt 60 g boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.

  13. Roer de champignons samen met de rivierkreeftjes en de roze garnalen onder de preisaus en laat 5 min. opwarmen.

  14. Neem de kookpot van het vuur en roer er de losgeklopte eiermengeling onder. Kruid met peper en zout en voeg de rest van het citroensap toe.

  15. Bak de bladerdeegpasteitjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  16. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij het dekseltje van de bladerdeegpasteitjes en vul de pasteitjes met de preisaus. Bestrooi met de peterselie en zet de dekseltjes er opnieuw op. Serveer met de krieltjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Kook 1 ei 10 min. hard in water. Giet af, pel en snij in 2. 2 Schil intussen 50 g aardappel en snij samen met 100 g prei in stukken. Kook samen 20 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg het halve gekookte ei toe en mix alle ingrediënten. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Snij de preien in fijne ringen.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Roer de eidooier en de room los met een vork.

  7. Pers de citroen.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak het knoflook en de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en blus met de helft van het citroensap.

  12. Smelt 60 g boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.

  13. Roer de champignons samen met de rivierkreeftjes en de roze garnalen onder de preisaus en laat 5 min. opwarmen.

  14. Neem de kookpot van het vuur en roer er de losgeklopte eiermengeling onder. Kruid met peper en zout en voeg de rest van het citroensap toe.

  15. Bak de bladerdeegpasteitjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  16. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij het dekseltje van de bladerdeegpasteitjes en vul de pasteitjes met de preisaus. Bestrooi met de peterselie en zet de dekseltjes er opnieuw op. Serveer met de krieltjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Kook 1 ei 10 min. hard in water. Giet af, pel en snij in 2. 2 Schil intussen 50 g aardappel en snij samen met 100 g prei in stukken. Kook samen 20 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg het halve gekookte ei toe en mix alle ingrediënten. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 36.8 g
Verzadigd vet 22 g
Koolhydraat 67.1 g
Suiker 15.8 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 32 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Isola Catarratto-Fiano Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal