Volkorenpasta met pompoen en kikkererwten
Volkorenpasta met pompoen en kikkererwten

Volkorenpasta met pompoen en kikkererwten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Energie 2284 kj
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 81.2 g
Suiker 8.9 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 20.2 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snipper intussen de ui fijn en trek de blaadjes tijm van de takjes (hou wat blaadjes opzij voor de afwerking). Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Smelt de boter in een grote pan en stoof de ui 2 min. met het knoflook en de verse tijm. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat nog 2 min. bakken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de tomatenstukjes en de kikkererwten toe en laat 5 min. sudderen. Voeg 1 pollepel pastawater (per 4 personen) toe aan je saus.

  6. Giet de pasta af, meng met de saus en werk af met wat tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snipper intussen de ui fijn en trek de blaadjes tijm van de takjes (hou wat blaadjes opzij voor de afwerking). Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Smelt de boter in een grote pan en stoof de ui 2 min. met het knoflook en de verse tijm. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat nog 2 min. bakken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de tomatenstukjes en de kikkererwten toe en laat 5 min. sudderen. Voeg 1 pollepel pastawater (per 4 personen) toe aan je saus.

  6. Giet de pasta af, meng met de saus en werk af met wat tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Energie 2284 kj
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 81.2 g
Suiker 8.9 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 20.2 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Vin Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc Bière Chimay Cent Cinquante Bière trappiste blonde

Bekijk het recept digitaal