Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi's
Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi's

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi's

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 72.4 g
Suiker 10.4 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 33 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Verdeel de volledige paprika's en de ongepelde ui over een bakplaat en zet 20 min. in de oven (tot ze zwartgeblakerd zijn).

  4. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  5. Haal de schil van de paprika's en pel de ui. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's en de ui in dunne reepjes (vang het sap van de groenten op).

  6. Snij de olijven in schijfjes.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en de tijm.

  11. Meng de paprika- en uireepjes, de olijven en de scampi's onder de penne.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Verdeel de volledige paprika's en de ongepelde ui over een bakplaat en zet 20 min. in de oven (tot ze zwartgeblakerd zijn).

  4. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  5. Haal de schil van de paprika's en pel de ui. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's en de ui in dunne reepjes (vang het sap van de groenten op).

  6. Snij de olijven in schijfjes.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en de tijm.

  11. Meng de paprika- en uireepjes, de olijven en de scampi's onder de penne.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 72.4 g
Suiker 10.4 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 33 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn La Fanfinette rosé A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal