Voorjaarspasta in een romige groene saus
Voorjaarspasta in een romige groene saus

Voorjaarspasta in een romige groene saus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 960 kcal
Vet 39.8 g
Koolhydraat 98.7 g
Eiwit 51.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.

  2. Snij de kerstomaatjes middendoor. Snij de blaadjes van de waterkers en snipper ze fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenreepjes (niet te veel in één keer) goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en meng door elkaar. Leng aan met 2 dl water en voeg het blokje kippenbouillon, de tijm en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 10 min. sudderen.

  6. Meng de mascarpone en de lente-uitjes onder de saus en laat enkele min. doorkoken tot een lichtgebonden saus. Verwijder het laurierblaadje.

  7. Voeg de halve kerstomaatjes en de gesnipperde waterkers toe en breng op smaak met peper en zout.

  8. Kook intussen de deegwaren: breng 5 L lichtgezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en laat gaar koken (tijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng er 2 eetl. boter door.

  9. Doe de tagliatelle in diepe borden en schep er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.

  2. Snij de kerstomaatjes middendoor. Snij de blaadjes van de waterkers en snipper ze fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenenreepjes (niet te veel in één keer) goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en meng door elkaar. Leng aan met 2 dl water en voeg het blokje kippenbouillon, de tijm en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 10 min. sudderen.

  6. Meng de mascarpone en de lente-uitjes onder de saus en laat enkele min. doorkoken tot een lichtgebonden saus. Verwijder het laurierblaadje.

  7. Voeg de halve kerstomaatjes en de gesnipperde waterkers toe en breng op smaak met peper en zout.

  8. Kook intussen de deegwaren: breng 5 L lichtgezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en laat gaar koken (tijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng er 2 eetl. boter door.

  9. Doe de tagliatelle in diepe borden en schep er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 960 kcal
Vet 39.8 g
Koolhydraat 98.7 g
Eiwit 51.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Wijn Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig. Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Italië Wijn Droge witte wijn uit Italië met aangenaam bloemige aroma's. Jong en koel schenken.

Bekijk het recept digitaal