Walnotenkoekjes met 3 soorten chocolade
Walnotenkoekjes met 3 soorten chocolade

Walnotenkoekjes met 3 soorten chocolade

50 min.
Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de walnootpitten fijn.

  4. Hak de witte chocolade en de melkchocolade grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Meng de bloem met de havermout, de donkerbruine suiker, de vanillesuiker, het zout en het bakpoeder.

  8. Klop het ei los. Verdeel de koude boter in kleine stukjes en meng samen met de pindakaas en het losgeklopte ei onder het bloemmengsel.

  9. Kneed snel tot een egaal koekjesdeeg.

  10. Meng de gehakte walnootpitten en de 3 soorten chocolade onder het deeg.

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm koekjes van het deeg met uw handen (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Leg ze op de bakplaat.

  12. Bak de koekjes 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de walnootpitten fijn.

  4. Hak de witte chocolade en de melkchocolade grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Meng de bloem met de havermout, de donkerbruine suiker, de vanillesuiker, het zout en het bakpoeder.

  8. Klop het ei los. Verdeel de koude boter in kleine stukjes en meng samen met de pindakaas en het losgeklopte ei onder het bloemmengsel.

  9. Kneed snel tot een egaal koekjesdeeg.

  10. Meng de gehakte walnootpitten en de 3 soorten chocolade onder het deeg.

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm koekjes van het deeg met uw handen (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Leg ze op de bakplaat.

  12. Bak de koekjes 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 2.4 g

Bekijk het recept digitaal