Waterkerssoufflé
Waterkerssoufflé

Waterkerssoufflé

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 6.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  4. Verwijder de grove stelen van de waterkers en mix met de melk en de groentebouillon.

  5. Smelt 40 g boter in een kookpot en roer er de bloem stevig onder. Laat even drogen op het vuur.

  6. Voeg het waterkersmengsel al roerend toe en laat goed doorkoken.

  7. Neem de bereiding van het vuur en roer er 1 voor 1 de eidooiers onder. Kruid met peper en zout en laat afkoelen op kamertemperatuur.

  8. Bereiding:
  9. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het waterkersmengsel.

  10. Beboter 4 kleine ovenschaaltjes en verdeel er het mengsel over (vul ze maar voor 3/4).

  11. Zet de schaaltjes 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met een stukje brood of grissini.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  4. Verwijder de grove stelen van de waterkers en mix met de melk en de groentebouillon.

  5. Smelt 40 g boter in een kookpot en roer er de bloem stevig onder. Laat even drogen op het vuur.

  6. Voeg het waterkersmengsel al roerend toe en laat goed doorkoken.

  7. Neem de bereiding van het vuur en roer er 1 voor 1 de eidooiers onder. Kruid met peper en zout en laat afkoelen op kamertemperatuur.

  8. Bereiding:
  9. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het waterkersmengsel.

  10. Beboter 4 kleine ovenschaaltjes en verdeel er het mengsel over (vul ze maar voor 3/4).

  11. Zet de schaaltjes 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met een stukje brood of grissini.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 6.5 g

Bekijk het recept digitaal