- Bewaar

- Bewaar
Waterkerssoufflé
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers en mix met de melk en de groentebouillon.
-
Smelt 40 g boter in een kookpot en roer er de bloem stevig onder. Laat even drogen op het vuur.
-
Voeg het waterkersmengsel al roerend toe en laat goed doorkoken.
-
Neem de bereiding van het vuur en roer er 1 voor 1 de eidooiers onder. Kruid met peper en zout en laat afkoelen op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het waterkersmengsel.
-
Beboter 4 kleine ovenschaaltjes en verdeel er het mengsel over (vul ze maar voor 3/4).
-
Zet de schaaltjes 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met een stukje brood of grissini.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers en mix met de melk en de groentebouillon.
-
Smelt 40 g boter in een kookpot en roer er de bloem stevig onder. Laat even drogen op het vuur.
-
Voeg het waterkersmengsel al roerend toe en laat goed doorkoken.
-
Neem de bereiding van het vuur en roer er 1 voor 1 de eidooiers onder. Kruid met peper en zout en laat afkoelen op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het waterkersmengsel.
-
Beboter 4 kleine ovenschaaltjes en verdeel er het mengsel over (vul ze maar voor 3/4).
-
Zet de schaaltjes 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met een stukje brood of grissini.