Waterzooi van zeewolf met muskaatwijn
Waterzooi van zeewolf met muskaatwijn

Waterzooi van zeewolf met muskaatwijn

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 48.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in moten van ± 6 cm.

  3. Breng 1/2 L lichtgezouten water aan de kook, voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 5 min. koken. Voeg dan de (diepgevroren) broccoliroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Giet af.

  4. Laat de maïskorrels uitlekken.

  5. Schil de helft van een sinaasappel heel dun en hou de schil apart.

  6. Pers de sinaasappels: u hebt 2 dl sap nodig.

  7. Bereiding:
  8. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een grote kookpan met de Muscat d'Alsace, de room, de sinaasappelschil, het kerriepoeder en de korianderbolletjes.

  9. Voeg de vismoten toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat ± 10 min. sudderen op een matig vuur.

  10. Haal de vis uit de pan en hou warm in de oven.

  11. Haal de sinaasappelschil uit het kookvocht. Voeg de groenten en de maïs toe en warm enkele min. op. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Schik de vis in diepe borden en schep er de saus met groenten over. Geef er natuuraardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in moten van ± 6 cm.

  3. Breng 1/2 L lichtgezouten water aan de kook, voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 5 min. koken. Voeg dan de (diepgevroren) broccoliroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Giet af.

  4. Laat de maïskorrels uitlekken.

  5. Schil de helft van een sinaasappel heel dun en hou de schil apart.

  6. Pers de sinaasappels: u hebt 2 dl sap nodig.

  7. Bereiding:
  8. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een grote kookpan met de Muscat d'Alsace, de room, de sinaasappelschil, het kerriepoeder en de korianderbolletjes.

  9. Voeg de vismoten toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat ± 10 min. sudderen op een matig vuur.

  10. Haal de vis uit de pan en hou warm in de oven.

  11. Haal de sinaasappelschil uit het kookvocht. Voeg de groenten en de maïs toe en warm enkele min. op. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Schik de vis in diepe borden en schep er de saus met groenten over. Geef er natuuraardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 48.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat d'Alsace Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Auxerrois 1er Cru Vinsmoselle A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal