- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi van zeewolf met muskaatwijn
Onze drankensuggesties
Wijn Muscat d'Alsace Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Auxerrois 1er Cru Vinsmoselle A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in moten van ± 6 cm.
-
Breng 1/2 L lichtgezouten water aan de kook, voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 5 min. koken. Voeg dan de (diepgevroren) broccoliroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Giet af.
-
Laat de maïskorrels uitlekken.
-
Schil de helft van een sinaasappel heel dun en hou de schil apart.
-
Pers de sinaasappels: u hebt 2 dl sap nodig.
-
Bereiding:
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook in een grote kookpan met de Muscat d'Alsace, de room, de sinaasappelschil, het kerriepoeder en de korianderbolletjes.
-
Voeg de vismoten toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat ± 10 min. sudderen op een matig vuur.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm in de oven.
-
Haal de sinaasappelschil uit het kookvocht. Voeg de groenten en de maïs toe en warm enkele min. op. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik de vis in diepe borden en schep er de saus met groenten over. Geef er natuuraardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Muscat d'Alsace Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Auxerrois 1er Cru Vinsmoselle A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in moten van ± 6 cm.
-
Breng 1/2 L lichtgezouten water aan de kook, voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 5 min. koken. Voeg dan de (diepgevroren) broccoliroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Giet af.
-
Laat de maïskorrels uitlekken.
-
Schil de helft van een sinaasappel heel dun en hou de schil apart.
-
Pers de sinaasappels: u hebt 2 dl sap nodig.
-
Bereiding:
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook in een grote kookpan met de Muscat d'Alsace, de room, de sinaasappelschil, het kerriepoeder en de korianderbolletjes.
-
Voeg de vismoten toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat ± 10 min. sudderen op een matig vuur.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm in de oven.
-
Haal de sinaasappelschil uit het kookvocht. Voeg de groenten en de maïs toe en warm enkele min. op. Bind lichtjes met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik de vis in diepe borden en schep er de saus met groenten over. Geef er natuuraardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Muscat d'Alsace Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Auxerrois 1er Cru Vinsmoselle A.C. Moselle luxembourgeoise