- Bewaar

- Bewaar
Wijting met lauwe Chinese groentesalade
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Gris de Gris Bisson Vin de Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de gember en snij in fijne stukjes.
-
Knip ± 6 muntblaadjes in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in de wok en laat de gesnipperde sjalot en de gemberstukjes even stoven. Voeg de Chinese groentemix toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Roer regelmatig om. Verminder het vuur en laat gedurende 5 à 8 min. verder stoven zonder deksel. De groenten moeten nog lichtkrokant zijn. Neem de wok van het vuur en zet opzij.
-
Laat de boter smelten in een brede pan met antiaanbaklaag en bak de visfilets langs beide zijden gedurende 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Neem de visfilets uit de pan en hou warm.
-
Verwijder overtollig braadvet uit de pan en maak de braadresten los met de visfond. Zeef de saus en voeg de kokosmelk en de muntblaadjes toe. Meng er het kerriepoeder onder en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. inkoken. Breng de saus op smaak met het citroensap en bind met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Doe de groentemengeling in een schotel en meng er de vinaigrette onder. Schep goed dooreen. Dien op met de visfilets en rijst. Geef de saus er apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Gris de Gris Bisson Vin de Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de gember en snij in fijne stukjes.
-
Knip ± 6 muntblaadjes in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in de wok en laat de gesnipperde sjalot en de gemberstukjes even stoven. Voeg de Chinese groentemix toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Roer regelmatig om. Verminder het vuur en laat gedurende 5 à 8 min. verder stoven zonder deksel. De groenten moeten nog lichtkrokant zijn. Neem de wok van het vuur en zet opzij.
-
Laat de boter smelten in een brede pan met antiaanbaklaag en bak de visfilets langs beide zijden gedurende 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Neem de visfilets uit de pan en hou warm.
-
Verwijder overtollig braadvet uit de pan en maak de braadresten los met de visfond. Zeef de saus en voeg de kokosmelk en de muntblaadjes toe. Meng er het kerriepoeder onder en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. inkoken. Breng de saus op smaak met het citroensap en bind met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Doe de groentemengeling in een schotel en meng er de vinaigrette onder. Schep goed dooreen. Dien op met de visfilets en rijst. Geef de saus er apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Gris de Gris Bisson Vin de Pays d'Oc