Wilde zalm met venkel en bieslook
Wilde zalm met venkel en bieslook

Wilde zalm met venkel en bieslook

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 45.5 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 31.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een kookpan en doe er de in stukjes gesneden venkel bij. Giet er 2 glazen droge witte wijn bij en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes smoren (1).

  3. Maak een papillot met een drietal over elkaar gelegde vellen aluminiumfolie. Leg er dan nog dwars één lang vel op, zodat er geen naden meer zijn waar het vocht zou kunnen ontsnappen.

  4. Leg er de diepgevroren zalm op. Kruid met peper en zout en voeg de gestoofde venkel toe. Vouw de papillot goed dicht en zet gedurende 1u 15 min. in een voorverwarmde oven (190 °C). Als de zalm nog niet gaar is, vouwt u de papillot terug dicht en u laat de vis nog 15 min. verder garen.

  5. Haal de zalm uit de papillot en verwijder het vel. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje. Hou de zalm warm.

  6. Giet het kookvocht van de zalm met de stukjes venkel in een pan. Breng weer aan de kook en voeg de room toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  7. Voeg het bieslook toe en wat citroensap (naar smaak). Kruid eventueel wat bij met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met aardappelpuree of tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een kookpan en doe er de in stukjes gesneden venkel bij. Giet er 2 glazen droge witte wijn bij en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes smoren (1).

  3. Maak een papillot met een drietal over elkaar gelegde vellen aluminiumfolie. Leg er dan nog dwars één lang vel op, zodat er geen naden meer zijn waar het vocht zou kunnen ontsnappen.

  4. Leg er de diepgevroren zalm op. Kruid met peper en zout en voeg de gestoofde venkel toe. Vouw de papillot goed dicht en zet gedurende 1u 15 min. in een voorverwarmde oven (190 °C). Als de zalm nog niet gaar is, vouwt u de papillot terug dicht en u laat de vis nog 15 min. verder garen.

  5. Haal de zalm uit de papillot en verwijder het vel. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje. Hou de zalm warm.

  6. Giet het kookvocht van de zalm met de stukjes venkel in een pan. Breng weer aan de kook en voeg de room toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  7. Voeg het bieslook toe en wat citroensap (naar smaak). Kruid eventueel wat bij met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met aardappelpuree of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 45.5 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 31.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Domaine les Lauzes Chardonnay Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal