Winterrisotto met raap en boschampignons
Winterrisotto met raap en boschampignons

Winterrisotto met raap en boschampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 2.5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 11.8 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35. min)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Schil de rapen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de grotere boschampignons in 2.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Los het bouillonblokje op in 7 dl heet water.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de lente-uitjes en de champignons 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de raapjes 2 à 3 min.

  11. Voeg 250 g risottorijst toe aan de raapjes en roer tot de rijst glazig wordt. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  12. Voeg de groentebouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  13. Meng de geraspte parmezaan onder de risotto. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de champignons en de lente-uitjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35. min)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Schil de rapen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de grotere boschampignons in 2.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Los het bouillonblokje op in 7 dl heet water.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de lente-uitjes en de champignons 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de raapjes 2 à 3 min.

  11. Voeg 250 g risottorijst toe aan de raapjes en roer tot de rijst glazig wordt. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  12. Voeg de groentebouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  13. Meng de geraspte parmezaan onder de risotto. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de champignons en de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 2.5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 11.8 g
Zout 1.6 g

Bekijk het recept digitaal