- Bewaar

- Bewaar
Winterrisotto met raap en boschampignons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35. min)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Schil de rapen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de grotere boschampignons in 2.
-
Rasp de parmezaan.
-
Los het bouillonblokje op in 7 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de lente-uitjes en de champignons 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de raapjes 2 à 3 min.
-
Voeg 250 g risottorijst toe aan de raapjes en roer tot de rijst glazig wordt. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Voeg de groentebouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Meng de geraspte parmezaan onder de risotto. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de champignons en de lente-uitjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35. min)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Schil de rapen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de grotere boschampignons in 2.
-
Rasp de parmezaan.
-
Los het bouillonblokje op in 7 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de lente-uitjes en de champignons 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de raapjes 2 à 3 min.
-
Voeg 250 g risottorijst toe aan de raapjes en roer tot de rijst glazig wordt. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Voeg de groentebouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Meng de geraspte parmezaan onder de risotto. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de champignons en de lente-uitjes.