Winterse groentegratin
Winterse groentegratin

Winterse groentegratin

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 50.6 g
Eiwit 28.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes.

  4. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de blokjes aardappel, de bloemkool- en broccoliroosjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  8. Smelt intussen de boter in een steelpan en voeg het knoflook toe. Roer er de bloem door en laat even bakken. Zet het vuur lager en voeg al roerend de melk en de mosterd toe. Laat even pruttelen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer goed tot hij volledig gesmolten is. Neem van het vuur en meng er 3/4 van de fijngesnipperde peterselie onder.

  9. Doe de aardappelblokjes, de bloemkool- en de broccoliroosjes in een ovenschaal. Lepel er de saus over en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip

- Voor een feestelijke presentatie: verdeel de bereiding over individuele schaaltjes en verminder de oventijd met 5 min. - Als bijgerecht: serveer met een vleesvervanger naar keuze of een varkensmignonnette. - Als hoofdgerecht: voeg stukjes quorn of tofu toe. En voor de liefhebbers van vlees: spekreepjes of blokjes ham.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes.

  4. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de blokjes aardappel, de bloemkool- en broccoliroosjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  8. Smelt intussen de boter in een steelpan en voeg het knoflook toe. Roer er de bloem door en laat even bakken. Zet het vuur lager en voeg al roerend de melk en de mosterd toe. Laat even pruttelen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer goed tot hij volledig gesmolten is. Neem van het vuur en meng er 3/4 van de fijngesnipperde peterselie onder.

  9. Doe de aardappelblokjes, de bloemkool- en de broccoliroosjes in een ovenschaal. Lepel er de saus over en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip

- Voor een feestelijke presentatie: verdeel de bereiding over individuele schaaltjes en verminder de oventijd met 5 min. - Als bijgerecht: serveer met een vleesvervanger naar keuze of een varkensmignonnette. - Als hoofdgerecht: voeg stukjes quorn of tofu toe. En voor de liefhebbers van vlees: spekreepjes of blokjes ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 50.6 g
Eiwit 28.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal