Winterse groentegratin met schelvis
Winterse groentegratin met schelvis

Winterse groentegratin met schelvis

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de pastinaken en de zoete aardappelen en snij in heel fijne schijven (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  4. Snij de preien in fijne ringen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 5 min. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de room en laat even binden op een zacht vuur. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte emmentaler onder.

  8. Besmeer een ovenschaal met de boter en leg er de pastinaak en zoete aardappel dakpansgewijs in. Schik de stukken vis naast elkaar op de groenten en overgiet met de preisaus.

  9. Bestrooi met de parmezaan en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Als je deze gratin de dag vooraf klaarmaakt, dan hoef je hem de eerste keer maar 30 min. in de oven te zetten. De dag nadien haal je hem uit de koelkast en zet je hem opnieuw ± 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de pastinaken en de zoete aardappelen en snij in heel fijne schijven (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  4. Snij de preien in fijne ringen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 5 min. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de room en laat even binden op een zacht vuur. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de geraspte emmentaler onder.

  8. Besmeer een ovenschaal met de boter en leg er de pastinaak en zoete aardappel dakpansgewijs in. Schik de stukken vis naast elkaar op de groenten en overgiet met de preisaus.

  9. Bestrooi met de parmezaan en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Als je deze gratin de dag vooraf klaarmaakt, dan hoef je hem de eerste keer maar 30 min. in de oven te zetten. De dag nadien haal je hem uit de koelkast en zet je hem opnieuw ± 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 Blanche Uitgesproken fruitig witbier met toetsen van koriander en abrikoos. Frisse afdronk. Wijn 1492 Charonnay-Viognier-Chenin - Don Cristobal Mendoza - Argentinië Soepele en fruitige witte wijn met een frisse feuitneus en een charmante smaak met lichte aciditeit.

Bekijk het recept digitaal