Winterse hutsepot
Winterse hutsepot

Winterse hutsepot

2 u. 5 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 33.6 g
Eiwit 30.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de krielaardappelen.

  4. Schil de rapen en snij in 6 of 8.

  5. Snij een kruis onder aan de spruiten.

  6. Verwijder de kern uit de koolbladeren en snij in fijne reepjes.

  7. Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in stukken van 2 cm.

  8. Snij de prei in ringen van 2 cm.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes goudbruin.

  11. Voeg het vlees toe en overgiet met de vleesbouillon.

  12. Kruid met tijm, laurier en peper uit de molen.

  13. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 u. 30 min. sudderen. Schep er het schuim af.

  14. Voeg de krielaardappelen toe en laat nog 10 min. gaar worden.

  15. Voeg de groenten toe en laat nog ± 15 min. gaar worden.

  16. Meng de mascarpone met de mosterd en kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij het vlees in stukken en verdeel over diepe borden of kommetjes. Giet er de groentjes met het vocht over.

  19. Serveer er brood en de mosterdmascarpone bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de krielaardappelen.

  4. Schil de rapen en snij in 6 of 8.

  5. Snij een kruis onder aan de spruiten.

  6. Verwijder de kern uit de koolbladeren en snij in fijne reepjes.

  7. Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in stukken van 2 cm.

  8. Snij de prei in ringen van 2 cm.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes goudbruin.

  11. Voeg het vlees toe en overgiet met de vleesbouillon.

  12. Kruid met tijm, laurier en peper uit de molen.

  13. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 u. 30 min. sudderen. Schep er het schuim af.

  14. Voeg de krielaardappelen toe en laat nog 10 min. gaar worden.

  15. Voeg de groenten toe en laat nog ± 15 min. gaar worden.

  16. Meng de mascarpone met de mosterd en kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij het vlees in stukken en verdeel over diepe borden of kommetjes. Giet er de groentjes met het vocht over.

  19. Serveer er brood en de mosterdmascarpone bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 33.6 g
Eiwit 30.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Abdijbier Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal