Witloof-hamgratin met glutenvrije pasta en tomatensaus
Witloof-hamgratin met glutenvrije pasta en tomatensaus

Witloof-hamgratin met glutenvrije pasta en tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 13 g
Vezel 14.6 g
Eiwit 36.4 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukken.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snij de ham in vierkantjes.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de kikkererwtenpasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Smelt intussen 1 eetl. vetstof in een kookpot en stoof het witloof 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. vetstof in een pan met antiaanbaklaag en stoof de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Giet de passata bij de champignons en breng aan de kook. Kruid met de Italiaanse kruiden en meng er het roomalternatief onder.

  13. Meng het witloof, de ham en de saus onder de pasta en shcep in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukken.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snij de ham in vierkantjes.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de kikkererwtenpasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Smelt intussen 1 eetl. vetstof in een kookpot en stoof het witloof 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. vetstof in een pan met antiaanbaklaag en stoof de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Giet de passata bij de champignons en breng aan de kook. Kruid met de Italiaanse kruiden en meng er het roomalternatief onder.

  13. Meng het witloof, de ham en de saus onder de pasta en shcep in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 13 g
Vezel 14.6 g
Eiwit 36.4 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grisette Blond Bio Glutenvrije pils Wijn Black Cottage Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal