- Bewaar

- Bewaar
Witloof-koolrabigratin met couscous
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn La Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Maak daarna de blaadjes los.
-
Schil de koolrabi's en snij in heel dunne schijven (eventueel met de mandoline).
-
Hak de peterselie grof en snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak het knoflook en het witloof 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de margarine in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat 1 min. drogen. Meng er de sojadrink onder en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Verdeel de koolrabi en het witloof over een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met de panko. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de couscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de peterselie onder. Kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn La Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Maak daarna de blaadjes los.
-
Schil de koolrabi's en snij in heel dunne schijven (eventueel met de mandoline).
-
Hak de peterselie grof en snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak het knoflook en het witloof 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de margarine in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat 1 min. drogen. Meng er de sojadrink onder en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Verdeel de koolrabi en het witloof over een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met de panko. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de couscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de peterselie onder. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn La Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône