Witloof-koolrabigratin met couscous
Witloof-koolrabigratin met couscous

Witloof-koolrabigratin met couscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 73 g
Suiker 5.8 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 18 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Maak daarna de blaadjes los.

  4. Schil de koolrabi's en snij in heel dunne schijven (eventueel met de mandoline).

  5. Hak de peterselie grof en snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak het knoflook en het witloof 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt intussen de margarine in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat 1 min. drogen. Meng er de sojadrink onder en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  10. Verdeel de koolrabi en het witloof over een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met de panko. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de couscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de peterselie onder. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Maak daarna de blaadjes los.

  4. Schil de koolrabi's en snij in heel dunne schijven (eventueel met de mandoline).

  5. Hak de peterselie grof en snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak het knoflook en het witloof 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt intussen de margarine in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat 1 min. drogen. Meng er de sojadrink onder en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  10. Verdeel de koolrabi en het witloof over een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met de panko. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de couscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de peterselie onder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 73 g
Suiker 5.8 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 18 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn La Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal