- Bewaar

- Bewaar
Witloofgratin met gehakt en spekjes
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes van 1 cm (bewaar enkele blaadjes voor de versiering).
-
Schil de aardappelen en snij in stukjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de gorgonzola in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar, samen met het bouillonblokje. Giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bak intussen de spekreepjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. Maak het los met een vork. Neem het gehakt en de spekreepjes uit de pan.
-
Doe het fijngesnipperde knoflook in dezelfde pan en stoof glazig.
-
Voeg de witloofreepjes toe en stoof 5 min. Doe er de blokjes gorgonzola bij en kruid met peper (geen zout, de kaas is al voldoende gezouten). Meng het gehakt onder het gestoofde witloof.
-
Verdeel de helft van de puree over een ovenschaal en bedek met de gehaktbereiding. Verdeel er de rest van de puree over.
-
Bestrooi met het paneermeel en leg er de rauwe witloofblaadjes op. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes van 1 cm (bewaar enkele blaadjes voor de versiering).
-
Schil de aardappelen en snij in stukjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de gorgonzola in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar, samen met het bouillonblokje. Giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bak intussen de spekreepjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. Maak het los met een vork. Neem het gehakt en de spekreepjes uit de pan.
-
Doe het fijngesnipperde knoflook in dezelfde pan en stoof glazig.
-
Voeg de witloofreepjes toe en stoof 5 min. Doe er de blokjes gorgonzola bij en kruid met peper (geen zout, de kaas is al voldoende gezouten). Meng het gehakt onder het gestoofde witloof.
-
Verdeel de helft van de puree over een ovenschaal en bedek met de gehaktbereiding. Verdeel er de rest van de puree over.
-
Bestrooi met het paneermeel en leg er de rauwe witloofblaadjes op. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages