Witloofgratin met gehakt en spekjes
Witloofgratin met gehakt en spekjes

Witloofgratin met gehakt en spekjes

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 865 kcal
Vet 59.5 g
Koolhydraat 39.9 g
Eiwit 41.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes van 1 cm (bewaar enkele blaadjes voor de versiering).

  4. Schil de aardappelen en snij in stukjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de gorgonzola in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar, samen met het bouillonblokje. Giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Bak intussen de spekreepjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. Maak het los met een vork. Neem het gehakt en de spekreepjes uit de pan.

  11. Doe het fijngesnipperde knoflook in dezelfde pan en stoof glazig.

  12. Voeg de witloofreepjes toe en stoof 5 min. Doe er de blokjes gorgonzola bij en kruid met peper (geen zout, de kaas is al voldoende gezouten). Meng het gehakt onder het gestoofde witloof.

  13. Verdeel de helft van de puree over een ovenschaal en bedek met de gehaktbereiding. Verdeel er de rest van de puree over.

  14. Bestrooi met het paneermeel en leg er de rauwe witloofblaadjes op. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de witloofstronken. Snij het witloof in fijne reepjes van 1 cm (bewaar enkele blaadjes voor de versiering).

  4. Schil de aardappelen en snij in stukjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de gorgonzola in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar, samen met het bouillonblokje. Giet af en laat even drogen op het vuur. Pureer en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Bak intussen de spekreepjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. Maak het los met een vork. Neem het gehakt en de spekreepjes uit de pan.

  11. Doe het fijngesnipperde knoflook in dezelfde pan en stoof glazig.

  12. Voeg de witloofreepjes toe en stoof 5 min. Doe er de blokjes gorgonzola bij en kruid met peper (geen zout, de kaas is al voldoende gezouten). Meng het gehakt onder het gestoofde witloof.

  13. Verdeel de helft van de puree over een ovenschaal en bedek met de gehaktbereiding. Verdeel er de rest van de puree over.

  14. Bestrooi met het paneermeel en leg er de rauwe witloofblaadjes op. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 865 kcal
Vet 59.5 g
Koolhydraat 39.9 g
Eiwit 41.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal