Witloofrolletjes met bloemkoolsaus en peterselieaardappelen
Witloofrolletjes met bloemkoolsaus en peterselieaardappelen

Witloofrolletjes met bloemkoolsaus en peterselieaardappelen

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 42.4 g
Suiker 10.8 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 42.7 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen. Snij in de lengte in 2 of in 4.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof.

  4. Hak de peterselie grof.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar. Giet af. Kruid met peper, zout en de peterselie.

  7. Kook intussen in een andere kookpot de witloofstronken 20 min. gaar. Giet af. Druk het vocht zo goed mogelijk uit het witloof met een lepel.

  8. Rol elk stronkje in een sneetje ham. Schik de rolletjes in een ovenschaal.

  9. Kook in de derde kookpot de bloemkoolroosjes 15 min. gaar. Giet af. Mix samen met de melk en 100 g geraspte kaas tot een lopende dikke saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Overgiet de witloofrolletjes met de bloemkoolsaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat enkele min. goudbruin kleuren onder de ovengrill.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de witloofrolletjes met de peterselieaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen. Snij in de lengte in 2 of in 4.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof.

  4. Hak de peterselie grof.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar. Giet af. Kruid met peper, zout en de peterselie.

  7. Kook intussen in een andere kookpot de witloofstronken 20 min. gaar. Giet af. Druk het vocht zo goed mogelijk uit het witloof met een lepel.

  8. Rol elk stronkje in een sneetje ham. Schik de rolletjes in een ovenschaal.

  9. Kook in de derde kookpot de bloemkoolroosjes 15 min. gaar. Giet af. Mix samen met de melk en 100 g geraspte kaas tot een lopende dikke saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Overgiet de witloofrolletjes met de bloemkoolsaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat enkele min. goudbruin kleuren onder de ovengrill.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de witloofrolletjes met de peterselieaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 42.4 g
Suiker 10.8 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 42.7 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal