Witte tonijn en quinoa met venkel en spinazie
Witte tonijn en quinoa met venkel en spinazie

Witte tonijn en quinoa met venkel en spinazie

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 13.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 44.7 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snij de rest in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele sinaasappel.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in de kippenbouillon.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de venkel toe en laat 10 min. stoven. Meng er de diepgevroren spinazie onder en laat al roerend 2 min. mee opwarmen. Voeg de sinaasappelzeste en het sap toe en kruid met peper en zout.

  10. Meng de quinoa onder de groenten.

  11. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de tonijnsteaks 2 min. goudbruin aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de amandelschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snij de rest in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele sinaasappel.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in de kippenbouillon.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de venkel toe en laat 10 min. stoven. Meng er de diepgevroren spinazie onder en laat al roerend 2 min. mee opwarmen. Voeg de sinaasappelzeste en het sap toe en kruid met peper en zout.

  10. Meng de quinoa onder de groenten.

  11. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de tonijnsteaks 2 min. goudbruin aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 13.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 44.7 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Cono Sur `Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal