- Bewaar

- Bewaar
Witte tonijn en quinoa met venkel en spinazie
Onze drankensuggesties
Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Cono Sur `Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snij de rest in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele sinaasappel.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in de kippenbouillon.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de venkel toe en laat 10 min. stoven. Meng er de diepgevroren spinazie onder en laat al roerend 2 min. mee opwarmen. Voeg de sinaasappelzeste en het sap toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de quinoa onder de groenten.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de tonijnsteaks 2 min. goudbruin aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de amandelschilfers.
Onze drankensuggesties
Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Cono Sur `Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snij de rest in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele sinaasappel.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in de kippenbouillon.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de venkel toe en laat 10 min. stoven. Meng er de diepgevroren spinazie onder en laat al roerend 2 min. mee opwarmen. Voeg de sinaasappelzeste en het sap toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de quinoa onder de groenten.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de tonijnsteaks 2 min. goudbruin aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de amandelschilfers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Cono Sur `Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley - Chili