- Bewaar
- Bewaar
Wok van gemarineerde scampi's en rijst
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Pouilly Fumé A.O.P. Jean Voisier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Voeg de teriyakisaus en de fijngehakte gember toe aan de scampi's en laat 30 min. in de koelkast marineren.
-
Snipper intussen de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij het witloof in dunne reepjes en snij de champignons in 4.
-
Hak de koriander fijn.
-
Snipper de lente-uitjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de rijst toe en 600 ml water. Voeg een snufje zout toe, roer even en breng aan de kook. Laat 12 min. afgedekt op een zacht vuurtje koken.
-
Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een grote pan of wok. Haal de scampi's uit de marinade en zet de marinade opzij. Bak de scampi's 1 à 2 min. aan elke kant gaar. Haal ze uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan. Stoof hierin het fijngesnipperde knoflook en de rest van de sjalot. Voeg na een minuutje het witloof en de champignons toe en bak 5 à 6 min. op een matig vuur gaar. De groenten mogen nog knapperig zijn.
-
Voeg de scampi's, de marinade en de rijst toe aan de groenten. Roer alles goed om en laat nog 1 min. bakken op een hoog vuur. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngehakte korianderblaadjes en de gesnipperde lente-uitjes.
Teriyakisaus is een Japanse saus op basis van sojasaus, sake en suiker.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Pouilly Fumé A.O.P. Jean Voisier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Voeg de teriyakisaus en de fijngehakte gember toe aan de scampi's en laat 30 min. in de koelkast marineren.
-
Snipper intussen de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij het witloof in dunne reepjes en snij de champignons in 4.
-
Hak de koriander fijn.
-
Snipper de lente-uitjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de rijst toe en 600 ml water. Voeg een snufje zout toe, roer even en breng aan de kook. Laat 12 min. afgedekt op een zacht vuurtje koken.
-
Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een grote pan of wok. Haal de scampi's uit de marinade en zet de marinade opzij. Bak de scampi's 1 à 2 min. aan elke kant gaar. Haal ze uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan. Stoof hierin het fijngesnipperde knoflook en de rest van de sjalot. Voeg na een minuutje het witloof en de champignons toe en bak 5 à 6 min. op een matig vuur gaar. De groenten mogen nog knapperig zijn.
-
Voeg de scampi's, de marinade en de rijst toe aan de groenten. Roer alles goed om en laat nog 1 min. bakken op een hoog vuur. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngehakte korianderblaadjes en de gesnipperde lente-uitjes.
Teriyakisaus is een Japanse saus op basis van sojasaus, sake en suiker.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Pouilly Fumé A.O.P. Jean Voisier