Wok van hondstong met tomaatjes en geraspte courgette
Wok van hondstong met tomaatjes en geraspte courgette

Wok van hondstong met tomaatjes en geraspte courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 51.6 g
Eiwit 31.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de hondstongfilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier en snij in stukjes van 3 cm.

  4. Kook de spirelli beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  5. Rasp intussen de wortel en de ongeschilde courgette grof.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de koolzaadolie in een wok en roerbak de geraspte wortel en courgette 2 min.

  9. Voeg de spirelli toe en bak even mee.

  10. Overgiet met de sherry en de oestersaus en roer goed. Kruid met peper en zout.

  11. Leg er de kerstomaten en de stukjes vis op. Laat ± 8 min. sudderen tot de tomaatjes openbarsten en de stukjes vis gaar zijn.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de hondstongfilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier en snij in stukjes van 3 cm.

  4. Kook de spirelli beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  5. Rasp intussen de wortel en de ongeschilde courgette grof.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de koolzaadolie in een wok en roerbak de geraspte wortel en courgette 2 min.

  9. Voeg de spirelli toe en bak even mee.

  10. Overgiet met de sherry en de oestersaus en roer goed. Kruid met peper en zout.

  11. Leg er de kerstomaten en de stukjes vis op. Laat ± 8 min. sudderen tot de tomaatjes openbarsten en de stukjes vis gaar zijn.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 51.6 g
Eiwit 31.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roodeberg - KWV - Western Cape - Zuid-Afrika Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' - Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal