Worstenbroodje met kruidenkaas en lentegroenten
Worstenbroodje met kruidenkaas en lentegroenten

Worstenbroodje met kruidenkaas en lentegroenten

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 14 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 26.1 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en de wortel in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Rol het bladerdeeg uit en snij in 4 gelijke punten.

  6. Snij de ijsbergsla in fijne repen. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Snipper de dragon en de peterselie fijn en meng onder de mayonaise.

  8. Voeg ook de room, de honing en de mosterd toe. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de peultjes 2 à 3 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig.

  13. Voeg de wortel en de courgette toe en laat 5 min. stoven.

  14. Kruid met peper en zout. Roer er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 min. mee bakken.

  15. Bestrijk intussen het bladerdeeg met de kruidenkaas en verdeel er de gestoofde groentemengeling over. Wikkel elke chipolata in een sneetje spek en schik op de groenten. Rol het bladerdeeg op.

  16. Klop het ei los met een vork en bestrijk er de bladerdeegrolletjes mee. Schik naast elkaar in een ovenschaal en zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Meng intussen de rode ui, de peultjes en de kerstomaten onder de ijsbergsla. Besprenkel met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en de wortel in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Rol het bladerdeeg uit en snij in 4 gelijke punten.

  6. Snij de ijsbergsla in fijne repen. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Snipper de dragon en de peterselie fijn en meng onder de mayonaise.

  8. Voeg ook de room, de honing en de mosterd toe. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de peultjes 2 à 3 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig.

  13. Voeg de wortel en de courgette toe en laat 5 min. stoven.

  14. Kruid met peper en zout. Roer er de diepgevroren erwten onder en laat nog 2 min. mee bakken.

  15. Bestrijk intussen het bladerdeeg met de kruidenkaas en verdeel er de gestoofde groentemengeling over. Wikkel elke chipolata in een sneetje spek en schik op de groenten. Rol het bladerdeeg op.

  16. Klop het ei los met een vork en bestrijk er de bladerdeegrolletjes mee. Schik naast elkaar in een ovenschaal en zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Meng intussen de rode ui, de peultjes en de kerstomaten onder de ijsbergsla. Besprenkel met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 14 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 26.1 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Villages Milieubewuste teelt Rode rhônewijn met typische aroma's van rood fruit, viooltjes en kruiden. Uitbundige, fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal