Worteltaart met dadels en feta
Worteltaart met dadels en feta

Worteltaart met dadels en feta

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 21.3 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 17.1 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de wortelen en rasp ze.

  4. Hak de cashewnoten grof.

  5. Snij de dadels in kleine stukjes.

  6. Meng de olijfolie onder de ras el hanout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 25 cm). Duw de randen goed aan en snij het deeg dat over de rand zit weg. Prik er enkele keren in met een vork.

  10. Klop de eieren los en meng er de kefir onder. Voeg de kruidenolie, de dadels, de cashewnoten en de wortelen toe en meng goed.

  11. Verdeel de mengeling over het kruimeldeeg en verkruimel er de feta over. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de wortelen en rasp ze.

  4. Hak de cashewnoten grof.

  5. Snij de dadels in kleine stukjes.

  6. Meng de olijfolie onder de ras el hanout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 25 cm). Duw de randen goed aan en snij het deeg dat over de rand zit weg. Prik er enkele keren in met een vork.

  10. Klop de eieren los en meng er de kefir onder. Voeg de kruidenolie, de dadels, de cashewnoten en de wortelen toe en meng goed.

  11. Verdeel de mengeling over het kruimeldeeg en verkruimel er de feta over. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 21.3 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 17.1 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal