Worteltaart met nootjes en witte topping
Worteltaart met nootjes en witte topping

Worteltaart met nootjes en witte topping

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 30.4 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 8.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de walnootpitten grof.

  3. Rasp de wortelen.

  4. Bereiding:
  5. (15 min. + 1 u. in de oven + afkoelen)

  6. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  7. Klop de eieren los met de suiker tot u een luchtig deeg hebt. Voeg de olie toe.

  8. Meng de bloem met het bakpoeder, de kaneel, de gember, het zout en de grofgehakte walnoten.

  9. Doe deze mengeling bij het deeg en voeg de geraspte wortelen toe.

  10. Giet het deeg in een springvorm bedekt met bakpapier en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng intussen alle ingrediënten voor de topping.

  12. Laat de taart afkoelen en bestrijk met de topping.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de walnootpitten grof.

  3. Rasp de wortelen.

  4. Bereiding:
  5. (15 min. + 1 u. in de oven + afkoelen)

  6. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  7. Klop de eieren los met de suiker tot u een luchtig deeg hebt. Voeg de olie toe.

  8. Meng de bloem met het bakpoeder, de kaneel, de gember, het zout en de grofgehakte walnoten.

  9. Doe deze mengeling bij het deeg en voeg de geraspte wortelen toe.

  10. Giet het deeg in een springvorm bedekt met bakpapier en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng intussen alle ingrediënten voor de topping.

  12. Laat de taart afkoelen en bestrijk met de topping.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 30.4 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 8.1 g

Bekijk het recept digitaal