Yoghurtbrood met amandel en abrikoos
Yoghurtbrood met amandel en abrikoos

Yoghurtbrood met amandel en abrikoos

1 u. 5 min.
Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1712 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 13.5 g
Koolhydraat 156.4 g
Suiker 71.2 g
Vezel 25.5 g
Eiwit 62.4 g
Zout 6.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de amandelnoten grof.

  4. Hak de abrikozen fijn.

  5. Klop het ei los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng 250 g speltbloem met het bakpoeder, het zout, het ei en de yoghurt. Kneed ± 10 min. met uw handen tot een deeg.

  9. Voeg de amandelnoten, de abrikozen en de rozijnen toe aan het deeg. Vorm tot een deegbol.

  10. Vet een broodvorm in met de boter en bestrooi met 1 eetl. speltbloem. Klop er de overtollige bloem uit en leg er de deegbol in.

  11. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de amandelnoten grof.

  4. Hak de abrikozen fijn.

  5. Klop het ei los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng 250 g speltbloem met het bakpoeder, het zout, het ei en de yoghurt. Kneed ± 10 min. met uw handen tot een deeg.

  9. Voeg de amandelnoten, de abrikozen en de rozijnen toe aan het deeg. Vorm tot een deegbol.

  10. Vet een broodvorm in met de boter en bestrooi met 1 eetl. speltbloem. Klop er de overtollige bloem uit en leg er de deegbol in.

  11. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1712 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 13.5 g
Koolhydraat 156.4 g
Suiker 71.2 g
Vezel 25.5 g
Eiwit 62.4 g
Zout 6.9 g

Bekijk het recept digitaal