Zalm in de oven met fettuccine en rucola

Zalm in de oven met fettuccine en rucola

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 857 kcal
Vet 50 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 47.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + ± 15 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog.

  4. Snij de helft van de rucola fijn en hou de rest appart.

  5. Snipper het basilicum

  6. Meng met de olijfolie.

  7. Rasp de parmezaan en de schil van de citroen.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg de zalmhaasjes in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de olijfolie met basilicum en rucola.

  11. Verdeel de kerstomaten over de ovenschaal en bestrooi de zalm met de citroenzeste en de uitgelekte kappertjes. Kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Meng de pasta met de rest van de rucola en de kruidige olijfolie.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zalmhaasjes en de kerstomaten over de borden. Serveer met de pasta en bestrooi met de geraspte parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + ± 15 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog.

  4. Snij de helft van de rucola fijn en hou de rest appart.

  5. Snipper het basilicum

  6. Meng met de olijfolie.

  7. Rasp de parmezaan en de schil van de citroen.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg de zalmhaasjes in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de olijfolie met basilicum en rucola.

  11. Verdeel de kerstomaten over de ovenschaal en bestrooi de zalm met de citroenzeste en de uitgelekte kappertjes. Kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Meng de pasta met de rest van de rucola en de kruidige olijfolie.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zalmhaasjes en de kerstomaten over de borden. Serveer met de pasta en bestrooi met de geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 857 kcal
Vet 50 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 47.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Trappistenbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre

Bekijk het recept digitaal