Zalm in paprikasaus met olijven en tuinkers
Zalm in paprikasaus met olijven en tuinkers

Zalm in paprikasaus met olijven en tuinkers

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 927 kcal
Vet 42.2 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 77.9 g
Suiker 8.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 56.1 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Snij de paprika's in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in fijne reepjes.

  5. Ontpit de olijven.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de paprikareepjes in een ovenschaal en over met de passata. Vul het flesje met water en voeg toe aan de ovenschaal. Leg er de zalmfilets op en bestrooi met de kappertjes en de olijven. Besprenkel met de olijfolie en schik er de takjes tijm op. Kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Haal de zalm uit de oven en werk af met een beetje room en tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Snij de paprika's in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in fijne reepjes.

  5. Ontpit de olijven.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de paprikareepjes in een ovenschaal en over met de passata. Vul het flesje met water en voeg toe aan de ovenschaal. Leg er de zalmfilets op en bestrooi met de kappertjes en de olijven. Besprenkel met de olijfolie en schik er de takjes tijm op. Kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Haal de zalm uit de oven en werk af met een beetje room en tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 927 kcal
Vet 42.2 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 77.9 g
Suiker 8.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 56.1 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal