Zalm in witte wijn met kaassaus
Zalm in witte wijn met kaassaus

Zalm in witte wijn met kaassaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 47.2 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 27.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en de dragonblaadjes heel fijn.

  3. Snij de kaas in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de witte wijn in een kookpan en breng samen met 1 dl water, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout aan de kook. Zet het vuur zachter, voeg de diepgevroren zalm toe en laat nog 10 min. garen. Zorg ervoor dat de zalm volledig in het vocht ligt (voeg eventueel nog wat water toe).

  6. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de room en de kaasblokjes toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  7. Voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Schik een zalmportie op elk bord en lepel er de kaassaus rond. Dien op met de waterkers en volwaardige rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en de dragonblaadjes heel fijn.

  3. Snij de kaas in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de witte wijn in een kookpan en breng samen met 1 dl water, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout aan de kook. Zet het vuur zachter, voeg de diepgevroren zalm toe en laat nog 10 min. garen. Zorg ervoor dat de zalm volledig in het vocht ligt (voeg eventueel nog wat water toe).

  6. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de room en de kaasblokjes toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  7. Voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Schik een zalmportie op elk bord en lepel er de kaassaus rond. Dien op met de waterkers en volwaardige rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 47.2 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 27.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Entre-Deux-Mers A.C. Wijn Frisse, fruitige en droge witte wijn. Schenk hem goed koel (6 à 8 °C).

Bekijk het recept digitaal