- Bewaar

- Bewaar
Zalm in witte wijn met kaassaus
Onze drankensuggesties
Wijn Entre-Deux-Mers A.C. Wijn Frisse, fruitige en droge witte wijn. Schenk hem goed koel (6 à 8 °C).
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en de dragonblaadjes heel fijn.
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Doe de witte wijn in een kookpan en breng samen met 1 dl water, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout aan de kook. Zet het vuur zachter, voeg de diepgevroren zalm toe en laat nog 10 min. garen. Zorg ervoor dat de zalm volledig in het vocht ligt (voeg eventueel nog wat water toe).
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de room en de kaasblokjes toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een zalmportie op elk bord en lepel er de kaassaus rond. Dien op met de waterkers en volwaardige rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Entre-Deux-Mers A.C. Wijn Frisse, fruitige en droge witte wijn. Schenk hem goed koel (6 à 8 °C).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en de dragonblaadjes heel fijn.
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Doe de witte wijn in een kookpan en breng samen met 1 dl water, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout aan de kook. Zet het vuur zachter, voeg de diepgevroren zalm toe en laat nog 10 min. garen. Zorg ervoor dat de zalm volledig in het vocht ligt (voeg eventueel nog wat water toe).
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de room en de kaasblokjes toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een zalmportie op elk bord en lepel er de kaassaus rond. Dien op met de waterkers en volwaardige rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Entre-Deux-Mers A.C. Wijn Frisse, fruitige en droge witte wijn. Schenk hem goed koel (6 à 8 °C).