- Bewaar

- Bewaar
Zalm in zoutkorstje met witloofsalade
Onze drankensuggesties
Bier St. Louis Premium Kriek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 1 citroen en snij de andere in schijfjes.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne repen. Meng met het sap van 1 citroen.
-
Snij de rucola grof.
-
Snipper de dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).
-
Bereiding:
-
Bestrijk een ovenschotel met de olijfolie en verdeel er 4 blaadjes laurier over. Schik op elk blaadje een diepgevroren zalmhaasje.
-
Verdeel de fijngesnipperde dille over de zalmhaasjes en bedek met een laagje zeezout. Kruid met peper.
-
Giet het bier langs de rand van de ovenschotel bij de vis en zet 30 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen de witloofreepjes met de mayonaise en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe de rucola in een kom en schik er de witloofmengeling op in het midden.
-
Verwijder de zoutkorst van de zalm en leg op elk stuk 1 schijfje citroen.
-
Afwerking:
-
Schik de zalm op de borden en garneer met een takje dille. Serveer met gekookte aardappelen, een schijfje kruidenboter en de witloofsalade.
Onze drankensuggesties
Bier St. Louis Premium Kriek
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 1 citroen en snij de andere in schijfjes.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne repen. Meng met het sap van 1 citroen.
-
Snij de rucola grof.
-
Snipper de dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).
-
Bereiding:
-
Bestrijk een ovenschotel met de olijfolie en verdeel er 4 blaadjes laurier over. Schik op elk blaadje een diepgevroren zalmhaasje.
-
Verdeel de fijngesnipperde dille over de zalmhaasjes en bedek met een laagje zeezout. Kruid met peper.
-
Giet het bier langs de rand van de ovenschotel bij de vis en zet 30 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen de witloofreepjes met de mayonaise en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Doe de rucola in een kom en schik er de witloofmengeling op in het midden.
-
Verwijder de zoutkorst van de zalm en leg op elk stuk 1 schijfje citroen.
-
Afwerking:
-
Schik de zalm op de borden en garneer met een takje dille. Serveer met gekookte aardappelen, een schijfje kruidenboter en de witloofsalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St. Louis Premium Kriek