Zalm in zoutkorstje met witloofsalade
Zalm in zoutkorstje met witloofsalade

Zalm in zoutkorstje met witloofsalade

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 760 kcal
Vet 65 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 33.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers 1 citroen en snij de andere in schijfjes.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne repen. Meng met het sap van 1 citroen.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Snipper de dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).

  6. Bereiding:
  7. Bestrijk een ovenschotel met de olijfolie en verdeel er 4 blaadjes laurier over. Schik op elk blaadje een diepgevroren zalmhaasje.

  8. Verdeel de fijngesnipperde dille over de zalmhaasjes en bedek met een laagje zeezout. Kruid met peper.

  9. Giet het bier langs de rand van de ovenschotel bij de vis en zet 30 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de witloofreepjes met de mayonaise en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Doe de rucola in een kom en schik er de witloofmengeling op in het midden.

  12. Verwijder de zoutkorst van de zalm en leg op elk stuk 1 schijfje citroen.

  13. Afwerking:
  14. Schik de zalm op de borden en garneer met een takje dille. Serveer met gekookte aardappelen, een schijfje kruidenboter en de witloofsalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers 1 citroen en snij de andere in schijfjes.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne repen. Meng met het sap van 1 citroen.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Snipper de dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).

  6. Bereiding:
  7. Bestrijk een ovenschotel met de olijfolie en verdeel er 4 blaadjes laurier over. Schik op elk blaadje een diepgevroren zalmhaasje.

  8. Verdeel de fijngesnipperde dille over de zalmhaasjes en bedek met een laagje zeezout. Kruid met peper.

  9. Giet het bier langs de rand van de ovenschotel bij de vis en zet 30 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de witloofreepjes met de mayonaise en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Doe de rucola in een kom en schik er de witloofmengeling op in het midden.

  12. Verwijder de zoutkorst van de zalm en leg op elk stuk 1 schijfje citroen.

  13. Afwerking:
  14. Schik de zalm op de borden en garneer met een takje dille. Serveer met gekookte aardappelen, een schijfje kruidenboter en de witloofsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 760 kcal
Vet 65 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 33.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St. Louis Premium Kriek

Bekijk het recept digitaal