Zalm met amandelkorstje en gegrilde venkel
Zalm met amandelkorstje en gegrilde venkel

Zalm met amandelkorstje en gegrilde venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 961 kcal
Vet 50.6 g
Koolhydraat 76.7 g
Eiwit 49.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in dunne reepjes.

  4. Snij de rode uien in dunne ringen.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ze onder de fijngesnipperde peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verdeel de reepjes venkel samen met de rode ui over een braadslede of ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en de wittewijnazijn, en kruid met peper en zout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik de stukken zalm samen met de tapastomaten op de groenten. Kruid met peper en zout. Bestrooi de zalm met de amandel-peterseliemengeling.

  11. Giet de lichte room over de groenten en laat nog 15 à 20 min. verder garen (afhankelijk van de dikte van de stukken zalm).

  12. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) . Giet af en meng er de rode pesto onder. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in dunne reepjes.

  4. Snij de rode uien in dunne ringen.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ze onder de fijngesnipperde peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verdeel de reepjes venkel samen met de rode ui over een braadslede of ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en de wittewijnazijn, en kruid met peper en zout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik de stukken zalm samen met de tapastomaten op de groenten. Kruid met peper en zout. Bestrooi de zalm met de amandel-peterseliemengeling.

  11. Giet de lichte room over de groenten en laat nog 15 à 20 min. verder garen (afhankelijk van de dikte van de stukken zalm).

  12. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) . Giet af en meng er de rode pesto onder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 961 kcal
Vet 50.6 g
Koolhydraat 76.7 g
Eiwit 49.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Oude Geuze Boon Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. La Cala - Sella e Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal