Zalm met ansjovissalsa en gebakken groene groenten
Zalm met ansjovissalsa en gebakken groene groenten

Zalm met ansjovissalsa en gebakken groene groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 808 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 79.9 g
Eiwit 46.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de gemarineerde zalmtournedos oppervlakkig ontdooien op keukenpapier.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Snipper de oregano en de platte peterselie fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  6. Pers de limoen.

  7. Verdeel verse broccoli in roosjes.

  8. Snij het harde uiteinde van de groene aspergepunten.

  9. Bereiding:
  10. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Kook ondertussen de (diepgevroren) roosjes broccoli en de aspergepunten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Mix het fijngesnipperde knoflook, de platte peterselie, de oregano, de passata, het limoensap en de ansjovisfilet in een hoge maatbeker.

  13. Verhit 1 eetl. extra vierge olijfolie in een pan en bak de groene aspergepunten en de roosjes broccoli 5 min. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  14. Verhit ondertussen 1 eetl. extra vierge olijfolie in een grillpan en bak de zalmtournedos ± 2 min. aan elke kant.

  15. Afwerking:
  16. Leg op elk bord 1 zalmtournedos, verdeel er de salsa over en werk af met de peterselieblaadjes. Geef er de pasta en de gebakken groenten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de gemarineerde zalmtournedos oppervlakkig ontdooien op keukenpapier.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Snipper de oregano en de platte peterselie fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  6. Pers de limoen.

  7. Verdeel verse broccoli in roosjes.

  8. Snij het harde uiteinde van de groene aspergepunten.

  9. Bereiding:
  10. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Kook ondertussen de (diepgevroren) roosjes broccoli en de aspergepunten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Mix het fijngesnipperde knoflook, de platte peterselie, de oregano, de passata, het limoensap en de ansjovisfilet in een hoge maatbeker.

  13. Verhit 1 eetl. extra vierge olijfolie in een pan en bak de groene aspergepunten en de roosjes broccoli 5 min. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  14. Verhit ondertussen 1 eetl. extra vierge olijfolie in een grillpan en bak de zalmtournedos ± 2 min. aan elke kant.

  15. Afwerking:
  16. Leg op elk bord 1 zalmtournedos, verdeel er de salsa over en werk af met de peterselieblaadjes. Geef er de pasta en de gebakken groenten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 808 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 79.9 g
Eiwit 46.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ommegang Keizer Karel Speciaalbier Wijn Hardys `Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal