Zalm met forelbolletjes en balsamicodressing
Zalm met forelbolletjes en balsamicodressing

Zalm met forelbolletjes en balsamicodressing

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 23.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de zalm in 12 reepjes.

  3. Snij de sla in fijne reepjes.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de fijngesnipperde sjalot en de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat voor de helft inkoken.

  7. Voeg de honing en de olijfolie toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet opzij en laat afkoelen.

  8. Mix de gerookte forel met de ricotta en de mierikswortel. Kruid naar smaak met wat peper.

  9. Afwerking:
  10. Leg 3 sneetjes zalm naast elkaar op een bord. Schik op elk sneetje een bolletje vismengeling (maak bolletjes met 2 koffielepels) en versier elk bolletje met een sprietje bieslook. Leg de sla bovenaan op het bord en lepel er de balsamicosaus rond. Serveer er eventueel een stukje stokbrood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de zalm in 12 reepjes.

  3. Snij de sla in fijne reepjes.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de fijngesnipperde sjalot en de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat voor de helft inkoken.

  7. Voeg de honing en de olijfolie toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet opzij en laat afkoelen.

  8. Mix de gerookte forel met de ricotta en de mierikswortel. Kruid naar smaak met wat peper.

  9. Afwerking:
  10. Leg 3 sneetjes zalm naast elkaar op een bord. Schik op elk sneetje een bolletje vismengeling (maak bolletjes met 2 koffielepels) en versier elk bolletje met een sprietje bieslook. Leg de sla bovenaan op het bord en lepel er de balsamicosaus rond. Serveer er eventueel een stukje stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 23.3 g

Bekijk het recept digitaal