Zalm met geroosterde wintergroenten
Zalm met geroosterde wintergroenten

Zalm met geroosterde wintergroenten

1 u.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 14.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 23.4 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Schil de zoete aardappel, de rapen en de pastinaken en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  6. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en de ahornsiroop.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de gesneden groenten, de fijngesnipperde sjalot, het knoflook en de takjes tijm over een ovenschaal. Giet er de dressing over en meng goed door elkaar. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zeezout. Zet 30 min. In de voorverwarmde oven.

  9. Snij intussen 4 dunne schijfjes van de limoen. Snij de zalm in 4 porties. Leg op elk stukje zalm 1 takje rozemarijn en 1 schijfje limoen.

  10. Leg de zalmpakketjes boven op de groenten in de ovenschaal en zet de ovengrill aan. Rooster ± 10 min. tot de zalm gegrild is.

  11. Snipper intussen 5 sprietjes bieslook fijn.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Leg er een zalmpakketje en enkele sprietjes bieslook bovenop.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 8 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g Atlantische zalmfilet in kleine stukjes. Schil 100 g zoete aardappel en snij in blokjes. 2 Kook de zoete aardappel en de zalm 15 min. in een bodempje water. 3 Mix alles en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Schil de zoete aardappel, de rapen en de pastinaken en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  6. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en de ahornsiroop.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de gesneden groenten, de fijngesnipperde sjalot, het knoflook en de takjes tijm over een ovenschaal. Giet er de dressing over en meng goed door elkaar. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zeezout. Zet 30 min. In de voorverwarmde oven.

  9. Snij intussen 4 dunne schijfjes van de limoen. Snij de zalm in 4 porties. Leg op elk stukje zalm 1 takje rozemarijn en 1 schijfje limoen.

  10. Leg de zalmpakketjes boven op de groenten in de ovenschaal en zet de ovengrill aan. Rooster ± 10 min. tot de zalm gegrild is.

  11. Snipper intussen 5 sprietjes bieslook fijn.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Leg er een zalmpakketje en enkele sprietjes bieslook bovenop.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 8 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g Atlantische zalmfilet in kleine stukjes. Schil 100 g zoete aardappel en snij in blokjes. 2 Kook de zoete aardappel en de zalm 15 min. in een bodempje water. 3 Mix alles en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 14.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 23.4 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Ritmes Chenin Blanc - Colombar Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal