Zalm met Italiaans korstje en broccolipuree
Zalm met Italiaans korstje en broccolipuree

Zalm met Italiaans korstje en broccolipuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 46.3 g
Koolhydraat 30.2 g
Eiwit 40.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Rasp de pecorino.

  4. Meng de pesto met de panko en smeer een laagje op elke filet.

  5. Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte pecorino.

  6. Snipper de sjalotten fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook intussen de aardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 10 min. van de kooktijd de broccoliroosjes toe. Giet af.

  12. Zet de ovenschaal met de zalm 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven tot het korstje krokant wordt.

  13. Pureer de aardappelen met de broccoli. Voeg de zure room, de uitgelekte kappertjes en de fijngesnipperde sjalotten toe. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Rasp de pecorino.

  4. Meng de pesto met de panko en smeer een laagje op elke filet.

  5. Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte pecorino.

  6. Snipper de sjalotten fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook intussen de aardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 10 min. van de kooktijd de broccoliroosjes toe. Giet af.

  12. Zet de ovenschaal met de zalm 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven tot het korstje krokant wordt.

  13. Pureer de aardappelen met de broccoli. Voeg de zure room, de uitgelekte kappertjes en de fijngesnipperde sjalotten toe. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 46.3 g
Koolhydraat 30.2 g
Eiwit 40.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn La Tuilerie A.O.P. Pouilly-Fumé

Bekijk het recept digitaal