- Bewaar

- Bewaar
Zalm met mosterdkorstje, gepofte aardappel en linzen met rode biet
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de polderaardappelen in met 1 eetl. olijfolie en grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 45 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de dille en de lente-ui fijn. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1/2 limoen.
-
Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.
-
Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Leg intussen de zalm met het vel naar beneden op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Meng de mosterd met de honing en 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de zalm mee.
-
Meng de linzen met de rode biet, de komkommer, de lente-ui, 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Verdeel over de bakplaat met zalm en zet 10 à 15 min. mee in de oven met de aardappelen.
-
Roer intussen de zure room los met de dille, de uitgelekte kappertjes, het limoensap en de -zeste. Kruid met peper.
-
Haal alles uit de oven en maak een inkeping in de aardappelen. Meng de rucola onder de linzen.
-
Verdeel de zalm, de linzen en de aardappelen over de borden en schep een lepeltje zure room op elke aardappel. Geef de rest van de zure room er apart bij.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de polderaardappelen in met 1 eetl. olijfolie en grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 45 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de dille en de lente-ui fijn. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1/2 limoen.
-
Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.
-
Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Leg intussen de zalm met het vel naar beneden op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Meng de mosterd met de honing en 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de zalm mee.
-
Meng de linzen met de rode biet, de komkommer, de lente-ui, 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Verdeel over de bakplaat met zalm en zet 10 à 15 min. mee in de oven met de aardappelen.
-
Roer intussen de zure room los met de dille, de uitgelekte kappertjes, het limoensap en de -zeste. Kruid met peper.
-
Haal alles uit de oven en maak een inkeping in de aardappelen. Meng de rucola onder de linzen.
-
Verdeel de zalm, de linzen en de aardappelen over de borden en schep een lepeltje zure room op elke aardappel. Geef de rest van de zure room er apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont