Zalm met mosterdkorstje, gepofte aardappel en linzen met rode biet
Zalm met mosterdkorstje, gepofte aardappel en linzen met rode biet

Zalm met mosterdkorstje, gepofte aardappel en linzen met rode biet

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 49.4 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 12.1 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 44.2 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Wrijf de polderaardappelen in met 1 eetl. olijfolie en grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 45 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snipper intussen de dille en de lente-ui fijn. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1/2 limoen.

  4. Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.

  5. Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Leg intussen de zalm met het vel naar beneden op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Meng de mosterd met de honing en 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de zalm mee.

  7. Meng de linzen met de rode biet, de komkommer, de lente-ui, 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Verdeel over de bakplaat met zalm en zet 10 à 15 min. mee in de oven met de aardappelen.

  8. Roer intussen de zure room los met de dille, de uitgelekte kappertjes, het limoensap en de -zeste. Kruid met peper.

  9. Haal alles uit de oven en maak een inkeping in de aardappelen. Meng de rucola onder de linzen.

  10. Verdeel de zalm, de linzen en de aardappelen over de borden en schep een lepeltje zure room op elke aardappel. Geef de rest van de zure room er apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Wrijf de polderaardappelen in met 1 eetl. olijfolie en grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 45 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snipper intussen de dille en de lente-ui fijn. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers 1/2 limoen.

  4. Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.

  5. Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Leg intussen de zalm met het vel naar beneden op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Meng de mosterd met de honing en 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de zalm mee.

  7. Meng de linzen met de rode biet, de komkommer, de lente-ui, 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Verdeel over de bakplaat met zalm en zet 10 à 15 min. mee in de oven met de aardappelen.

  8. Roer intussen de zure room los met de dille, de uitgelekte kappertjes, het limoensap en de -zeste. Kruid met peper.

  9. Haal alles uit de oven en maak een inkeping in de aardappelen. Meng de rucola onder de linzen.

  10. Verdeel de zalm, de linzen en de aardappelen over de borden en schep een lepeltje zure room op elke aardappel. Geef de rest van de zure room er apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 49.4 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 12.1 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 44.2 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal