Zalm met notenkorstje en puree met rammenas en druiven
Zalm met notenkorstje en puree met rammenas en druiven

Zalm met notenkorstje en puree met rammenas en druiven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 47.1 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 14.2 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 45.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Snij de grootste druiven in 2.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Schil de rammenassen en snij in heel dunne schijven (bijvoorbeeld met een mandoline).

  8. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Meng de hazelnoten met de panko en 1 eetl. olijfolie. Verdeel de mengeling over de stukken zalm en schik in een ovenschaal.

  12. Meng 2 eetl. olijfolie onder de schijfjes rammenas en kruid met peper en zout. Schik ze op een bakplaat met bakpapier.

  13. Zet de vis en de rammenas 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai de rammenas tussendoor eens om en voeg dan ook de druiven toe.

  14. Kook intussen de aardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn met een pureestamper en meng met de melk, de nootmuskaat, peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de puree over de borden en schik er schijfjes rammenas en druiven op. Bestrooi met de peterselie en serveer met een stukje zalm.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 50 g geschilde aardappelen in stukjes en kook 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Snij intussen 100 g geschilde rammenas in fijne schijfjes en snipper de blaadjes van 1 takje verse peterselie fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de rammenas en 30 g zalmhaasje ± 10 min. gaar. Voeg de peterselie toe. 4 Snij alle ingrediënten in kleine stukjes en meng onder elkaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Snij de grootste druiven in 2.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Schil de rammenassen en snij in heel dunne schijven (bijvoorbeeld met een mandoline).

  8. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Meng de hazelnoten met de panko en 1 eetl. olijfolie. Verdeel de mengeling over de stukken zalm en schik in een ovenschaal.

  12. Meng 2 eetl. olijfolie onder de schijfjes rammenas en kruid met peper en zout. Schik ze op een bakplaat met bakpapier.

  13. Zet de vis en de rammenas 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai de rammenas tussendoor eens om en voeg dan ook de druiven toe.

  14. Kook intussen de aardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn met een pureestamper en meng met de melk, de nootmuskaat, peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de puree over de borden en schik er schijfjes rammenas en druiven op. Bestrooi met de peterselie en serveer met een stukje zalm.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 50 g geschilde aardappelen in stukjes en kook 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Snij intussen 100 g geschilde rammenas in fijne schijfjes en snipper de blaadjes van 1 takje verse peterselie fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de rammenas en 30 g zalmhaasje ± 10 min. gaar. Voeg de peterselie toe. 4 Snij alle ingrediënten in kleine stukjes en meng onder elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 47.1 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 14.2 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 45.4 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal