Zalm met paprika en spinazie
Zalm met paprika en spinazie

Zalm met paprika en spinazie

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 33.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien. Snij in ken van 4 cm en dep goed droog.

  3. Meng de sojasaus, de wittewijnazijn, de suiker en het maïszetmeel. Doe dat zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit een wok en giet er de rijstolie in. Roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook kort (laat niet kleuren). Voeg de paprikablokjes toe en roerbak nog 2 min.

  8. Voeg de stukken zalm toe en bak 3 min. Schep af en toe voorzichtig om. Kruid met peper en zout.

  9. Meng er voorzichtig het oosterse sausje onder.

  10. Voeg de diepgevroren spinazie toe en roerbak nog eens 3 min.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien. Snij in ken van 4 cm en dep goed droog.

  3. Meng de sojasaus, de wittewijnazijn, de suiker en het maïszetmeel. Doe dat zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit een wok en giet er de rijstolie in. Roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook kort (laat niet kleuren). Voeg de paprikablokjes toe en roerbak nog 2 min.

  8. Voeg de stukken zalm toe en bak 3 min. Schep af en toe voorzichtig om. Kruid met peper en zout.

  9. Meng er voorzichtig het oosterse sausje onder.

  10. Voeg de diepgevroren spinazie toe en roerbak nog eens 3 min.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 33.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs

Bekijk het recept digitaal