Zalm met paprikabruschetta en basilicumroom
Zalm met paprikabruschetta en basilicumroom

Zalm met paprikabruschetta en basilicumroom

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 857 kcal
Vet 58.2 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 37.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in zes. Pel de paprika's (dat gaat makkelijk als u ze eerst met de velkant naar boven 10 min. onder de grill schuift) en snij in brede repen.

  5. Snij de ciabatta in sneetjes van ± 2 cm en wrijf in met het teentje knoflook.

  6. Pluk de basilicumblaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Breng de visbouillon aan de kook in een kookpan en voeg de basilicumblaadjes toe. Laat 2 min. koken en mix tot een gladde massa. Voeg 1 dl room toe en laat inkoken tot er 1/3 overblijft.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmfilets gedurende 10 min. Kruid naar smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

  10. Maak de paprikabruschetta's: verdeel de paprikareepjes over de ciabatta en besprenkel met de pikante olijfolie. Schuif 2 min. onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Schik een zalmfilet op elk bord, lepel er wat saus rond en dien op met een paprikabruschetta. De rest van de bruschetta's geeft u er apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in zes. Pel de paprika's (dat gaat makkelijk als u ze eerst met de velkant naar boven 10 min. onder de grill schuift) en snij in brede repen.

  5. Snij de ciabatta in sneetjes van ± 2 cm en wrijf in met het teentje knoflook.

  6. Pluk de basilicumblaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Breng de visbouillon aan de kook in een kookpan en voeg de basilicumblaadjes toe. Laat 2 min. koken en mix tot een gladde massa. Voeg 1 dl room toe en laat inkoken tot er 1/3 overblijft.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmfilets gedurende 10 min. Kruid naar smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

  10. Maak de paprikabruschetta's: verdeel de paprikareepjes over de ciabatta en besprenkel met de pikante olijfolie. Schuif 2 min. onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Schik een zalmfilet op elk bord, lepel er wat saus rond en dien op met een paprikabruschetta. De rest van de bruschetta's geeft u er apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 857 kcal
Vet 58.2 g
Koolhydraat 44.7 g
Eiwit 37.5 g

Bekijk het recept digitaal