- Bewaar

- Bewaar
Zalm met paprikabruschetta en basilicumroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in zes. Pel de paprika's (dat gaat makkelijk als u ze eerst met de velkant naar boven 10 min. onder de grill schuift) en snij in brede repen.
-
Snij de ciabatta in sneetjes van ± 2 cm en wrijf in met het teentje knoflook.
-
Pluk de basilicumblaadjes.
-
Bereiding:
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpan en voeg de basilicumblaadjes toe. Laat 2 min. koken en mix tot een gladde massa. Voeg 1 dl room toe en laat inkoken tot er 1/3 overblijft.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmfilets gedurende 10 min. Kruid naar smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
-
Maak de paprikabruschetta's: verdeel de paprikareepjes over de ciabatta en besprenkel met de pikante olijfolie. Schuif 2 min. onder de grill.
-
Afwerking:
-
Schik een zalmfilet op elk bord, lepel er wat saus rond en dien op met een paprikabruschetta. De rest van de bruschetta's geeft u er apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in zes. Pel de paprika's (dat gaat makkelijk als u ze eerst met de velkant naar boven 10 min. onder de grill schuift) en snij in brede repen.
-
Snij de ciabatta in sneetjes van ± 2 cm en wrijf in met het teentje knoflook.
-
Pluk de basilicumblaadjes.
-
Bereiding:
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpan en voeg de basilicumblaadjes toe. Laat 2 min. koken en mix tot een gladde massa. Voeg 1 dl room toe en laat inkoken tot er 1/3 overblijft.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmfilets gedurende 10 min. Kruid naar smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
-
Maak de paprikabruschetta's: verdeel de paprikareepjes over de ciabatta en besprenkel met de pikante olijfolie. Schuif 2 min. onder de grill.
-
Afwerking:
-
Schik een zalmfilet op elk bord, lepel er wat saus rond en dien op met een paprikabruschetta. De rest van de bruschetta's geeft u er apart bij.