Zalm met paprikacoulis en bieslookroom
Zalm met paprikacoulis en bieslookroom

Zalm met paprikacoulis en bieslookroom

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 37.3 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 36.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Pel de paprika's.

  3. Schil de steel van de broccoli en snij in de lengte in repen, zodat u telkens een smal stukje steel bekomt met bovenaan een broccoliroosje.

  4. Rasp de schil van de citroen heel fijn en snipper het bieslook fijn. Meng de citroenschil en het bieslook onder de zure room, samen met het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visfond in een ovenschaal, voeg er de tijm aan toe en kruid met peper en zout. Schik de diepgevroren zalmfilets erin (naast elkaar), dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Pureer het vruchtvlees van de paprika's, voeg een geperst teentje knoflook en de rodewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Kook de broccoli gaar in lichtgezouten water gedurende 7 min. Giet af en laat uitlekken.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de zalm met een laagje -paprikacoulis, de broccoli en een toefje bieslookroom. Geef er natuuraardappelen of rösti bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Pel de paprika's.

  3. Schil de steel van de broccoli en snij in de lengte in repen, zodat u telkens een smal stukje steel bekomt met bovenaan een broccoliroosje.

  4. Rasp de schil van de citroen heel fijn en snipper het bieslook fijn. Meng de citroenschil en het bieslook onder de zure room, samen met het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visfond in een ovenschaal, voeg er de tijm aan toe en kruid met peper en zout. Schik de diepgevroren zalmfilets erin (naast elkaar), dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Pureer het vruchtvlees van de paprika's, voeg een geperst teentje knoflook en de rodewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Kook de broccoli gaar in lichtgezouten water gedurende 7 min. Giet af en laat uitlekken.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de zalm met een laagje -paprikacoulis, de broccoli en een toefje bieslookroom. Geef er natuuraardappelen of rösti bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 37.3 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 36.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Chenin Blanc Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Maipo Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal