- Bewaar

- Bewaar
Zalm op cederhout met Hasselback-aardappelen en Noorse salade
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Cheverny A.O.P. `Les Vieilles Serres'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooien + 1 u. weken + 20 min.)
-
Laat 2 rookplanken minstens 1 u. weken in water.
-
Laat intussen de zalm ontdooien.
-
Snipper het bieslook en 20 g dille fijn. Rits de blaadjes van de rest van de dille.
-
Snij de citroen in 2. Snij 1 helft in 4 schijfjes. Rasp de schil van de andere helft en pers het sap.
-
Maak de dressing: meng 1 dl zure room met de mayonaise, de mierikswortelroom, de helft van de citroenzeste, het citroensap, de fijngesnipperde dille, de helft van het bieslook, fleur de sel en zwarte peper. Bewaar in de koelkast.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Maak elke 1 à 2 mm een inkeping (snij telkens 3/4 van de aardappel door). Duw een beetje kruidenboter in de inkepingen. Leg de aardappelen in een aluminiumschaaltje en kruid goed met fleur de sel en zwarte peper.
-
Bereiding op de barbecue (45 min.)
-
Bak de aardappelen 45 min. afgedekt op een hete barbecue.
-
Haal de rookplanken uit het water en leg 5 min. hoog op de grill (afgedekt). Draai om, bestrooi met fleur de sel en leg er de zalmtournedos en de scampibrochettes op. Laat 15 min. afgedekt bakken.
-
Maak intussen de salade: meng de wittekool met de spinazie en de helft van de dressing. Snij de ongeschilde appel in fijne partjes en voeg toe. Werk af met de braambessen en de rest van de dille.
-
Afwerking:
-
Leg een schijfje citroen op elke zalmtournedos en serveer met de scampi's. Werk de aardappelen af met wat zure room en de rest van het bieslook en de citroenzeste. Kruid eventueel nog bij met fleur de sel en zwarte peper. Serveer met de Noorse salade en de rest van de dressing.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Cheverny A.O.P. `Les Vieilles Serres'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooien + 1 u. weken + 20 min.)
-
Laat 2 rookplanken minstens 1 u. weken in water.
-
Laat intussen de zalm ontdooien.
-
Snipper het bieslook en 20 g dille fijn. Rits de blaadjes van de rest van de dille.
-
Snij de citroen in 2. Snij 1 helft in 4 schijfjes. Rasp de schil van de andere helft en pers het sap.
-
Maak de dressing: meng 1 dl zure room met de mayonaise, de mierikswortelroom, de helft van de citroenzeste, het citroensap, de fijngesnipperde dille, de helft van het bieslook, fleur de sel en zwarte peper. Bewaar in de koelkast.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Maak elke 1 à 2 mm een inkeping (snij telkens 3/4 van de aardappel door). Duw een beetje kruidenboter in de inkepingen. Leg de aardappelen in een aluminiumschaaltje en kruid goed met fleur de sel en zwarte peper.
-
Bereiding op de barbecue (45 min.)
-
Bak de aardappelen 45 min. afgedekt op een hete barbecue.
-
Haal de rookplanken uit het water en leg 5 min. hoog op de grill (afgedekt). Draai om, bestrooi met fleur de sel en leg er de zalmtournedos en de scampibrochettes op. Laat 15 min. afgedekt bakken.
-
Maak intussen de salade: meng de wittekool met de spinazie en de helft van de dressing. Snij de ongeschilde appel in fijne partjes en voeg toe. Werk af met de braambessen en de rest van de dille.
-
Afwerking:
-
Leg een schijfje citroen op elke zalmtournedos en serveer met de scampi's. Werk de aardappelen af met wat zure room en de rest van het bieslook en de citroenzeste. Kruid eventueel nog bij met fleur de sel en zwarte peper. Serveer met de Noorse salade en de rest van de dressing.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Cheverny A.O.P. `Les Vieilles Serres'